Ahh Romeo neden Romeo'sun sen? Diye başlamak istiyorum sözlerime 😆 bilinen bir repliktir bu. Genelde Romeo ve Juliet denildiğinde akla gelen ilk replik budur ahahahah Genel olarak bu hikayeyi bizler ya bir filmde veya dizide okulda tiyatro yapacak gençlerde görüyoruz. Yani en azından yabancı filmler izleyenler bilir klasik okul aşklarında hep olur bu sahne bir erkek vardır bu erkek bir kıza aşıktır kızda ona aşıktır ama ara bozan biri vardır. Okul tiyatrosunda Romeo ve Juliet oynanacaktır kötü kız Juliet olmak için çabalar iyi kıza engel olur ama sonunda hep iyi olan kız rolünü oynar. Klasik bir gelenek haline gelmiştir bu artık gençlik dizilerinde filmlerinde hep gördüm ben 😆 Sizlerde denk gelmişsinizdir kesiiin.

Gelelim kitaba kitapta Romeo ve Juliet i masal olarak anlatmıyor. Senaryo olarak dökülmüş kitaba her perdede bir sürü senaryo işlemişler. Yani tiyatro oyunu için kullanılan bilecek modül olmuş,hikaye gibi düşünmeyin. Ben okurken baya kendimden geçerek okudum o replikleri 😆 Ne yalan söyleyim sahnede ışık bende gibi düşünerek hareket ederek okuyordum. Tek başıma oynadım koskoca kitabı oda bir başarı yaaniii.


KİTABİN ADI : ROMEO VE JULİET

YAZAR: WILLIAM SHAKESPEARE

YAYIN EVİ: TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI

SAYFA SAYISI :133

KONUSU:Kan davalı 2 ailenin çocukları birbirlerine aşık olmuşlardır. Rahip Lawence, düşman ailelerin barışacacağını düşünerek iki gencin nikahını kıyar fakat bundan kimsenin haberi yokdur. Ama durumlar düşünüldüğü gibi gitmez ve farklı bir boyut kazanır. Romeo bir kavgada istemeyerek birini öldürür ve başka bir şehire sürgün edilir. Juliet de Paris adlı biriyle evlendirilmek istenir. Juliet düğün gecesi 42 saat ölü gibi uyutacak bir ilaç içecek ve ölü sanılarak mezara koyulacaktı. Rahip ise bu durumu Romeo’ya bildirecekti sonrasında Romeo Juliet i alıp kaçıracaktı. Fakat rahip Romeo’ya bu durumu biraz geç iletir. Romeo Juliet’i ölü görür ve Paris bu durumdan Romeo’yu suçlar. Romeo Parisi öldürür ve kendini öldürmek için Juliet’in dudaklarındaki zehiri içer. Rahip Juliet’i uyandırır ve Juliet Romeo’yu ölü görünce onun hanceri ile kendini öldürür. Ve güzelim hikaye böylece son bulur.

Yani konusununa en basit şekilde bakacak olursak.. Aşkı için ölümü göze almak denilebilir.

Dünya edebiyatının en tanınmış eserlerinden biridir. İngilizce adı, The most excellent and lamentable tragedy of Romeo ve Juliet tir. Bu oyun hemen hemen her dilde defalarca kez baskısı yapılmış, hemen hemen her ülkede sahnelenmiş ve çok yapımcı tarafından da filmi çekilmiştir.

Bence herkes tarafından çok çok ilgi gören bir hikayeydi. Ayrıca italyada Juliet’in evi olarak bilinen avlusunda Juliet’in heykeli olan bir yer var. Verona da yer alan muazzam Casa di Giulietta..
Bu balkonda Juliet’in Romeo yu dinlediğini söylüyorlar. 13y.y dan kalmış ve buraya girişi 6 € imiş bildiğime göre. Hala aynımı bilmiyorum.



Burasıda içerisiymiş giydikleri kıyafetler yer alıyormuş bence çok hoş bir yer. Orada bulunan turistler balkona çıkıp resim çekinmek için saatlerce bekliyorlarmış. Karantina günlerinde güzel bir aşk hikayesinin olduğu yere gidip gelelim hep beraber nostalji yaşayalım istedim. . Umarım bu güzel aşk hikayesini okursunuz! ❤️❤️
                                              

14 Yorumlar

  1. Kitabı çokça duyuyorum ama sonda paylaştığın bilgiler çok hoş olmuş ☺️

    YanıtlaSil
  2. I love this book so so much!I was in Verona twice and It felt like living my favorite fairytale!Great post!
    beautyqueen000.blogspot.rs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I am happy for you. It is really a beautiful place. I want to go too. 😍😍

      Sil
  3. Hikayesini sıkça duydum ama kitabını okumadım😊

    YanıtlaSil
  4. Ben de okuyayım bu kitabı sonunu biliyorum diye hep erteliyorum ama okumak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sonu biliniyor diye okumıycanmı teessüf ettim 🤣 oku okuuu 🌸

      Sil
  5. Romeo ve Juliet benim de sonunu az buçuk bildiğimden okumaya pek teşebbüs etmediğim kitaplardan, tabi yazarın bütün kitapları okunmalı o yüzden umarım yakın zamanda okuma şansım olur :)

    YanıtlaSil
  6. It is a classic and certainly important to read! This is such a beautiful post. I hope you have a wonderful day!

    YanıtlaSil
  7. çok okumak isiyorum. Hani hep duyduğumuz ama hiç okumadığımız kitaplar.

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.