Merhaba arkadaşlar bu gün bir yorumlama ile karşınızdayım geçen haftalarda elime ulaşan rengine tutulup merak edip aldığım bir ürünü kullanıp sizlere sunmak istedim.

Başlıktan da anlaşılacağı gibi makyaj fırçası incelemesi yapacağız bu gün böyle bir fırça incelemesi ilk defa yapacağım. Bu yüzden biraz heyecanlı ve hemen yazmak sunmak istediğim bir konu oldu benim için. Biliyorsunuz ki karakter makyajı ve klasik makyaj yapmayı çok seven biriyim. Doğal makyajlar yapmak her zaman favorimdir. Ama konu karakter makyajı olunca aynı şekilde olmuyor tabiki. Gel gelelim makyajla çok içli dışlı olduğum için fırça konusunda biraz sıkıntı yaşadım hep. Zaten kullandığım fırçaları hep tek tek ayrı ayrı yerler den alıp kullandım. İz yapan kıl döken fırçaları hiç sevmem bu yüzden alırken hep tereddüt ile iyice bakıp alıyorum. Fakat bu gün inceleyeceğim fırçaları sırf rengi ve duruşları için aldım diye bilirim 😂😂.

Mor delisi olarak uygun fiyatlı aldığım bu fırçaları güzel olmasalar da bende olsunlar diyerek aldığımı belirtmek isterim. Evet gelelim incelemeye..

 Öncelikle gördüğünüz gibi çanta ile beraber sunulan bir fırça çanta gayet güzel çırtlı ve lastik çift taraflı yani kendi fırçalarınızı koymamız içinde yer yapılmış. Fakat kalın fırçalar yada uçları kabarık yaygan fırçalarınızı koymayın ezilir çünkü karşılıklı geliyorlar biraz dar.

Fakat kalileti duruyor dediğim gibi ben bende bulunsun rengi güzel diye aldım ama kullanacak olan arkadaşlar için önemli olacağını düşünüyorum bu hususlar şimdi gelelim fırçalara, gördüğünüz gibi çok tatlı rengi var fakaatt... Deyip cevabını aşağıya yanıtlıyorum.

Gördüğünüz gibi 4 adet fırça mevcut soldan sağa doğru şu şekilde far, fondoten, allık, pudra, şeklinde tasarlayıp paketlenmiş.
-PUDRA : Pudra fırçası şaşırtıcı derecede yumuşak ürünü üzerine iyi kavrayan aynı zamanda çok güzel dağıtan bir fırça idi. Parlak başlıyor ama uçları mat ve yumuşak.
-ALLIK : Allık fırçası da yine aynı şekilde işlev gösterdi ve çok memnun kaldım gerçekten tam istediğim gibi ufak dokunuşla bile ürünü direk cilde bırakmıyor. Çok şaşırdım böyle olmasına hem pudra fırçası hem allık fırçası benden onay aldı. Buda yine parlak ama uçları mat aynı şekilde.

-FONDÖTEN : Fondöten fırçası hiç bana göre değil. Hem çok ince hemde hiç yumuşak değil diğer iki fırçaya göre. Çekimde de aşağıdaki yandan çekimi inceliğini anlamışsınızdır. Parlaklığını görmüşsünüzdür bildiğiniz naylon gibi. Bana göre consealer süremek için kullanıla bilir ama ürün yayma konusunda hiç ümit beklemeyin.

-FAR: Hayatımda hiç böyle far fırçası kullanmadım. Kullanan arkadaşlarıma da hiç tavsiye etmiyorum. Ucu hiç dolgun değil, yumuşak değil, güzel ürün yaymıyor.

Ben şimdiye kadar hiç bu tarz far fırçası kullanmadım arkadaşlar eğer kullan kişiler varsa asla böyle küçük uçlu ve dolgun olmayan, yumuşak olmayan, parlayan far fırçaları kullanmayın. Neden diye sorarsanız eğer ilk sebebi ürünü tek yere bırakır hemen ikinci sebebi ortaya çıkıyor tek yere ürün bırakan bir fırça o ürünü zorlasanız da dağıtmaz arkadaşlar. Geniş uçlu dolgun ve yumuşak bir far fırçası kullanırsanız hem ürünü daha güzel dağıtırsınız  hemde güzel bir göz makyajı elde etmiş olursunuz. Bu tür yuvarlak ve ince, sert fırçaları göz altınıza gölgelendirmek için far kullanıyorsanız uygulamanız küçüklüğü açısından kolay olur ama dediğim etkileri göreceğiniz kesin bu yüzden güzel renk dağılımı göremezsiniz.Ben bu yüzden highlighter dağıtımı için kullanımı uygun buldum eğer alıp kullanmak isten var ise. Göz pınarları ve kaş sonlarına uygulama yapanlar varsa anca oralarda kullanılır.

Fondöten fırçasına gelirsek bu tarz fırçaların bana göre bağırdığı bir şey var. 😂😂 "Beni almaaa!! İz yapıyorum beni almaaa!! " diye bağırıyor bildiğin. Naylon olduğu bariz belli, görünüşünden işlem yapmayacağı çok net bence. Gördüğüm anda dedim yakın çekimlerini yukarıda incelerseniz kesinlikle anlarsınız ne demek istediğimi. 😅 Fondöten fırçası seçimlerinizi yaparken genelde bu şekil olanları değil daha yoğun yuvarlak veya hafif simetrik ama uçları seyrek olan fırçaları yumuşak olan fırçaları seçin. Ayrıca uygulama yaparken çok hafif nemlendirin ki fırçanız değil fondöteni cildiniz alsın. Ayrıca fondöten yayıldıktan sonra son dokunuş olarak tampon yaparak uygularsanız doğal bir görünüm elde etmiş olursunuz.

Birde parlak uçlu fırçaları almayın arkadaşlar naylon oluyorlar genelde. Bunu belirtmek istiyorum sizlere naylon uçlu fırçalar çok çabuk dökülür ve kalitesi 0 dır. Bana göre tabiki fakat herkes aynı şekilde düşünüyordur galiba.
Yaanii gel gelelim ki uygun fiyatlı diye her ürünü almayalım arkadaşlar. Üstüne biraz daha ekleyip daha kaliteli ürünler elde edebilirsiniz. Hem uzun süreli hemde daha verimli olmuş olur sizler için.
Umarım yardımcı olmuştur. Kullanlar varsa yorumlarda buluşalııımm. 🌸🌸


6 Yorumlar

  1. Güzel bir fırça seti... Yumuşak olması da iyi. Çantası olması da harika kirlenmemesi gerek fırçaların çok. Malum pandemi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beğenmedim çanta dışında güzel değil çantada çok dar

      Sil
  2. Eski fırçalarını çok beğenmesem de yeni ürünleri çok güzel duruyor😊

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yorumlamamışsın ellerine sağlık bencede ucuz mal ıyi olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😅Okurken şaşırdım biraz ama yazım hatası galiba. Teşekkür ederim 😇🙏🏻🌸

      Sil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.