Merhaba arkadaşlar bu gün herkesin çok merak ettiği bir konu ile karşınızdayım. Aloe vera nerelerde kullanılır ? Nasıl kullanmalıyız? Ne işe yarar? Sorularınızın tüm cevapları şu an sizlerle buluşuyor.

Aloe vera; kozmetik,ilaç ve gıda sektöründe çok yaygın kullanımı olan bir bitkidir. Yapraklarında sayısız faydalı bileşikler barındırır ve jel kıvamlı madde ile doludur. Aloe veranın en bilinmiş özelliği sağlık için önemli rol oynayan antioksidan ve antibakteriyel yapıya sahip olmasıdır. Yani;

                           - YARALAR                     -DERİDE OLUŞAN ALERJİ
                           - YANIK                             -KAŞINTI
Gibi durumlarda rahatlıkla  kullanılabilir ve etkileri oldukça büyüktür. En güzel ve en faydalı olan bir diğer yanı ise cilt ve saç bakımında kullanılmasıdır . Aloe vera yapılan araştırmalara göre cilt altındaki kollajen yapıyı arttırıyor,bu nedenle ciltte oluşan kırışıklıkları yok ediyor. Ayrıca sivilce bakımlarında kullanıdığında  hem sivilceyi yok ediyor hemde izlerini ortadan kaldırıyor.Yazın tatilde genelde beyaz tenlilerde olan bir sorun,güneşten kaynaklı kızarmaları önlemek ve geçirmek içinde kullanılır. Tamamen doğal olan kendi yaprağının içindeki jeli kullanırsanız etkiyi daha çok ve çabuk göreceğinizin de bilgisini vermek isterim. Dışarıdan alınan aloe vera içerikli ürünlerin içinde neler olduğunu tam olarak bilemiyoruz çünkü. Göz altındaki koyulaşmalar içinde kullanılıyor . ayrıca vücutda çatlak ve selülit içinde kullanımı mümkündür . Saç kepeklenmesi ,saç uzatma , saç güçlendirme,kabarıklığını önlemek içinde aloe vera kullanımı mümkün . Sonuçları gözle görülür derecede mükemmel

Peki  >ciltte kullanırken nasıl uygulamalıyız?<

- İlk işimiz aloe vera yaprağını yıkayıp ardından ikiye bölmek. İçindeki jeli temiz bir kaba kaşık yardımıyla alıyoruz.
-Öncelik mutlaka cildinizi temizlemek ,ılık su ve temizleyici ile cildinizi temizleyin.(Bu işlemi her maske yapacağınızda mutlaka yapın,cildinizin gözenekleri açık ve temiz olmalı. Emilimi kolay gerçekleşsin ve etki güzel görünsün diye.)
-Ardından temiz havlu yardımı ile cildimizi sudan arındırıyoruz.( Daha steril ve temiz olması için kağıt havlu,tek kullanımlık mendiller de tercih edebilirsiniz.)
- Kaba aldığımız aloe vera jelini fırça yardımı ile cildinize sürün . Hafif gerginlik hissettiğinizde tabakta kalan varsa tekrar süre bilirsiniz.Yeteri kadar yoksa ellerinizin üstüne uygulayın.
-Yaklaşık 15-20 dakika bekledikten sonra cildinizin iyice gerginleştiğini hissediceksiniz,bu durumda cildi yıkıyoruz. Ellere sürdüyseniz öncelik elleri arındırmak olduğunu unutmayalım:)
- İşlem sonrası cilt tipinize uygun nemlendirici krem kullana bilirsiniz.
-Canlı,gergin,parlak ve bakımlı kusursuz bir cilde sahip oluyorsunuz.

Şimdi >saç bakımı için nasıl uygulanır? <
- İlk işimiz aynı şekilde aloe vera yaprağını yıkayıp ardından ikiye bölmek. İçindeki jeli temiz bir kaba kaşık yardımıyla alıyoruz.
-İşlem öncesi saç diplerinizi mutlaka temiz olmalı.
- Saç diplerine masaj yardımıyla kabımızdaki aloe verayı uyguluyoruz. Jel çok ise saç uçlarına kadar uygulayın.
- Uygulamayı yaptıktan sonra saçlarımızı toplayıp bone takıyoruz.Poşet vs. ürünler kullanabilirsiniz.
-Yaklaşık 20-25 dakika bekliyoruz.
-Sonrasında ılık su ile duruluyoruz .
-Daha canlı ,parlak ve yumuşak saçlara sahip oluyorsunuz.

Saç ve cilt için bu şekilde uygulanırken diğer yanık,yara,kaşıntı gibi durumlarda işe sade bölgesel olarak jeli sorunlu yerlere uyguluyoruz ve silmiyoruz kuruyana kadar bekliyor. Günde bir kez sürmeniz yeterli olacaktır zaten 2 güne yaralar kabuklanıp dökülüyor. kaşıntı için sürünce 5 dakika sonra gidiyor . Çok çok  yardımcı olacaktır sizlere bu tür konularda.
UMARIM YARDIMCI OLMUŞUMDUR. TEŞEKKÜRLER..

0 Yorumlar