Merhaba sevgili makyaj sevenler, bu gün makyaj yapmayı seven ama biraz aşırıya kaçan arkadaşlardan olmak istemeyen bir toplum için yazıyorum . 😅 Fazlasıyla dikkate almamız gereken konu aslında sade ve soft makyaj çünkü aşırı çok yapmak hem cildimiz için hemde görünüşümüz için pek iyi değil . Yani ben bu düşüncedeyim , eminim benim gibi düşünenler de fazlasıyla vardır. tek olmadığımı düşündüğüm için yeni başlayanlara , tarz değişikliği yapanlara, fazla bilgi edinmek isteyenlere hitaben açtım bu konuyu.
 Ben makyaja ilk başladığımda ve yaklaşık 2 sene öncesine kadar 'makyaj sanattır, abartın.' derdim .😆😆 Makyaj yapmasam bile highlighter  kullanmadan edemezdim ve hala da kullanmayı çok severim . Ama eskisi kadar fazla yapmıyorum,fark ettim ki yüzüm de kalıp gibi fondöten , kontür yapıyorum, bronzer kullanıyorum , çalışıyorum birde aslında zorunlu yapıyorum fakat ben sevdiğim için biraz fazla yaptığımı fark ettim. Düşündüm kendim zaten makyaj ve cilt uzmanıyım .
Makyajda önemli olan ne? Ben ne yapıyorum?
Cevaplarla yaptıklarım arasında dağlar kadar fark olduğunu gördüm. Makyajda önemli olan cilt problemli bir cilt ise abartı olmayacak şekilde cilde uygun ürünlerle kamufle etmek ,güzel olan yerleri öne sürmek ve doğal bir güzellik yansıtmak . Fakat aşırı fondöten kullanmak yada fazla fazla bronzer sürmek pis bir görüntüden başka bir şey değil di. Yani aslında fazla da urmuyor du ama günlük bir yaşam için düğün makyajı gibi abartı bir makyajda haliyle abes bir görüntü yansıtıyor dışarıya ayrıca benim cildimde her hangi bir sorun yok ,akne ,renk eşitsizliği,sivilce izi vs bir problem yok boşa cildimi yıprattım. Ben yaptım siz yapmayın misali . Şimdi neler yapmamız gerek kısmına gelelimmm..

UYGULAMA 

  1. Öncelik olarak cildinizi temizleme jeli veya sütü ile temizleyin.
  2. Her hangi cilt probleminiz varsa ve krem vs. uygulamanız gerekiyor ise uygulayın.
  3. Makyaj bazı uygulayın ardından sadece concealer uygulayacağız .Göz altı için çok az miktarda ve kapatmak istediğiniz yerlerin üstüne çok az miktarda uygulayıp fırça veya beautyblender yardımı ile dağıtıyoruz. 
  4. Fazla olmamak kaydı ile kaşlarınıza doğal bir görüntü vermek için hafif gölgelendirme yapabilirsiniz.
  5. Tek kat rimel kullanıyorum ben ve kahverengi kullanıyorum doğal olması için.
  6. Çok az açık kahve renginde far kullanıyorum baya soft duruyor aşırıya  kaçmayalım koyu kullanmayın.
  7. Naturel bir şekilde sadece yanaklarıma bronzer uyguluyorum.
  8. Dudak için onarıcı balm kullanıyorum renksiz .   
       İşte bu kadar, fondöten bile kullanmıyorum hatta bazen far bile sürmüyorum. Baya hoşuma gidiyor .Hem cildimi korumuş oluyorum ,hem ürünlerim çabuk bitmiyor malum hepsine para yatırıyoruz.Cilt için ucuz ürün kullanmaktan yana değilim . Cildin kalitesini berbat bir hale getiriyor ve markalı ürünler temin etmek için indirim günlerinde gayet uygun fiyata kadar düşüyor ürünler. Ben genelde stok yapmak için indirimleri beklerim. Şimdiye kadar hiç yüksek fiyatlı bir ürün almadım ama yinede para yatırdığım baya çok zaman oldu o yüzden doğru ve yerinde kullanmak her zaman için iyidir. Cildi yormuyoruz,cildin sağlığını bozmuyoruz,cildi doğal ve canlı tutuyoruz,makyajdan önce temizliyoruz .Mutlaka unutmamamız gerekiyor.Umarım yardımcı oluşumdur.💜💜💜



9 Yorumlar

  1. Çok güzel, bencede doğal olması lazım

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Pratik öneriler olmuş😊Ellerinize sağlık😊

    YanıtlaSil
  4. Yeni başlayanlar için faydalı bilgiler, teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufakta olsa birşeyler katabildiysem ne mutlu bana 🥰

      Sil
  5. Doğal bir makyaj kesinlikle :)

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.