Merhaba arkadaşlar, bu gün okurken keyif aldığım harika kitap serisi ile karşınızdayım. Toplamda 6 kitaptan oluşan Ay Günlükleri Serisi. Bu kitaplarla kuzenim sayesinde karşılaştım. İyi ki okumuşum dediğim bir seri oldu okurken sıkılmadım amaan bitmiyor falan dedirtmedi yani çok macera dolu birbiri arkasına gelen muhteşem kitaplar..

1-CİNDER
2- SCARLET
3-CRESS
4-LEVANA
5-WINTER
6- UZAK YILDIZLAR

 Kitaplarından oluşmakta. Çocukken izlediğimiz, okuduğumuz hikayelerin farklı bir derlemesi. Fakat okurken o kadar güzel sürükleyici, akıcı ki bilim kurgu okumayı, fantastik kurgu okumayı sevenler kesinlikle okumalı. Kitapta Külkedisi, Kırmızı başlıklı kız, Rapunzel, Pamuk prenses gibi çocukluğumuzdaki sevdiğimiz masalları konu alıyor. Ama bu konuları bize bam başka bir şekilde sunuyor. Farklı bir bakış açısına sahip oluyoruz bu masalları okuyunca. Normalde kitap 5 seri ve uzak yıldızlar yan kitap olarak çıkmış ve levanada ara kitap  onu arada okumamız lazım ki konuyu daha iyi anlaya bilelim. Ben kısaca kitapları anlatayım.

1-CİNDER (1.kitap)

Bu kitap bizim bildiğimiz Cinderella yani kül kedisi diye bildiğimiz üvey annesi ve 2 üvey kardeşi olan zorbalığa uğrayan peri tarafından yarım edilen sonunda prensle evlenen bir kız. Bu hikayede karşımıza "CYBORG" olarak çıkıyor. Yani yarı robot yarı insan. Yine aynı şekilde aile düzenlemesi var prens var. Ama karakterimiz bu sefer daha güçlü, kendine güvenen fakat yine korkuları olan bir karakter. Kızımız parasını çıkartmak için mekanik ustası olarak çalışır 🤣 Hey maşallah dediğinizi duyar gibiyim. 🤣🤣🤣 Bizim kül kedisi ne işlere imza atmış. Yaptığı işte o kadar iyiymiş ki adı prens Kai ye kadar gitmiş.. Devamını anlatmayım yoksa kitabı komple anlatıcam.

2-SCARLET (2.kitap)

Bu kitap ise Kırmızı başlıklı kız hikayesi. Fakat şöyle ki kitaplar birbirinin devamı ve bir öneki kahramanımız cinderın eklenmesiyle serüven başlıyor.Scarlet'in büyükannesi emekli bir pilotmuş  ve bir gün büyükanne ortadan kayboluyor meşhur kızımız sokak dövüşçüsü olan wolf ile işbirliği yapıp büyükanneyi kurtamaya çalışırken cinder hapishaneden kaçıp bunlara eşlik ediyor. Karakterlerimiz de bizimle beraber büyümüş galiba kitaplara bakılırsa hahaha. Baya dediğim dedik cesur bir kız olmuş scarlet.

3-CRESS(3.kitap)

Bu kitapta Rapunzelli anlatıyor bizim meşhur rapunzel kuleye hapsedilmiş genç bir kızdı hiç bir şeyden habersiz yaşıyordu masumdu ama bu kitapta uzay istasyonuna hapsedilmiş ve casusluk yapıyor .Baya bildiğimiz hacker  olmuş dünyadaki bilgileri aya gönderiyor kendisi. Cress bir kabuk evet bu konuyu okuyunca daha iyi anlarsınız. Oldukça masum ,saf ve hayalperest bir karakter kendisii.

4-LEVANA(4,kitap)

Bu kitapta kötü kraliçe levanayı anlatıyor . Kitabın konusu insanda kötülüğün o anlık bir şey olmadığı ve insanda zamanla oluşan büyüye bilen bir leke olduğunu anlatıyor.Yani bence şöyle demek istemiş yazar kitapta her insan doğuştan kötü olarak doğmamış yaşadığı hayat ve durumlar o insanın kalbini katılaştırmasına ve kötü olmasına sebep olmuş.Bence ne kadar böyle olsada Levana yı hiç sevmedim çok sinir ediyor .

5- WİNTER (5.kitap)

Bu kitapta Pamuk prensesi anlatmış.Serinin son kitabı olduğun bütün olalar açığa çıkıyor ve en kalın kitapta zaten bu Winter yine insanlarla ve hayvanlarla arası iyi  ve onlara zarar vermemek için delirdiğini anlatıyor ahhaahh çocukken iyi ki önümüze böyle çıkmadı bunlar . Konuların hepsi açıklanıyor bu kitapta bol bol aksiyon dolu bir kitap olmuş.

6-UZAK YILDIZLAR( yan kitap)

Son kitap olan uzak yıldızlarda ise yazar karakterlerin buralara gelmeden önceki hayatlarından bahsetmiş.Nasıl buraya geldiklerini anlatmış bizlere. Herşeyin nasıl olduğunu okuyunca insan da haa demek böyle diye bir ifade oluyor . 😆😆

Açıkcası filmi olsun seri bir şekilde diye düşünmedim değil . Olsa çok izlenir bence ben olsam 5 -10 kere bıkmadan izlerim yani. Kitaplarda okudukça kafada canlandırma olayı ile zaten  baya güzel izledim ahahahah  e bence merak edip okuyun çünkü buna değer..💜💜💜


12 Yorumlar

  1. Istee beklenen yazi daha da anlatsaydi dedim okurken özlemişim seriyi sonra yine mi okusam acab :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tüm kitabı anlatsam yeridir baya tekrar tekrar okunası bir seriydi teşekkür ederim ❤️❤️

      Sil
  2. Güzel bir seri gerçekten. Ben de severek okuyorum, henüz bitmemişti. Yazını görünce okuma listeme ekledim. 😍

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Merakla kalmasın bence mutlaka okunası bir seri 🥰

      Sil
  4. Değişik hikayelere sahip bir seriymiş😊Anlatım için teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  5. Güzel okunası kitapların bulundugu bir seri hatırlatma için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  6. Ay Günlükleri serisi çok övülen bir seri yakın zamanda olmasa da bu seriye şans vereceğim inşallah :)

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.