Merhaba arkadaşlarr, bu gün hiç alakam olmayan bir işle karşınızdayım 🤣🤣 Hayatımda ilk defa etamin havlu işledim ne kadar acemice de olsa yaptığımı sizlerle paylaşmak istedim. Eskiden çok sık yapılan bir şeymiş çeyizlerde   genelde havluya dantel işleme böyle etamin işleme hatta annem seccade bile işlemiş kendine. Şimdilerde bu tür işler ne kadar sık yapılmasada hobi olarak yapanlar çok ama ben kendim için yapıyorum. İnternet üzerinden bazı modelleri bulup yapmak istedim ama ne yazıkki her havluda aynı olmuyor bazı şablonlar net gözükmüyor gözükenleri de elimdeki havluya işlemesi uygun olmuyordu. Annemle beraber şekilleri bulup beğendiklerimizi kendimiz çıkarttık. Daha önce kendisi çok yaptığı için pek sıkıntı olmadı çok çabuk öğrendim, kolay bir el işi bence ayrıca çokta eğlenceli. Çapraz atmaları biraz zor gelmişti ama sonra ustası oldum maşallahh haahhaha  yaptığım modelleri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben ararken zorlandım çünkü yapmak isteyen olursa rahatlıkla model çıkarta bilirsiniz. 🥰
Bu modeli büyük havluya işledim. Sayarak havluyu ikiye böldüm ve ortadaki çizgiyi oluşturdum. Ardından şekillerin bir kısmını taslak olarak hazırladım.
Havlumun ölçüleri boyu 80 cm eni 45 cm.
Bu model çok klasik geldi bana yinede yaptım. İlk işlemem buydu elim alışsın diye yaptım bunu ama görünüşü güzel duruyor masum sade bir güzelliği var. Buda küçük havlu üzerine yapıldı.
Havlumun boyu 50 cm eni 30 cm.
Küçük havluya yaptım bu işlemeyi de en sevdiğim buydu. Minnoş minnoş çok tatlı duruyorlar😍 Tek tek sayarak yerlerini ayarlamaya çalıştım ama mavi keki yaparken gözüm yanlış bakmış ve 1 kare aşağıya yapmışım hahaahah bunuda komple bitince fark ettim neyseki gözle görülür bir fark yok. 
Havlumun boyu 50 cm eni 30 cm.


Sayarak yapıldığında model çıkıyor zaten ortaya yeterki yamuk ayrılmasın havlunun ortası. İlk yapmaya başladığımda X işareti işlemek çok zor gelmişti  kenarlardan çıkmak falan abuk subuk şekilde yaptım 🤣🤣 Ama sonra dan düzelttim kendi kendime çözdüm. Yeni başlayanlar için de yakın çekim ufacık bir video bıraktım başa. Ne kadar acemi olsamda benimde bir yardımım dokunsun istedim. 🥰🌸
Ben yaparken çok zevk aldım. Devam edermiyim kesinlikle evet. Hobi olarak yapılması gereken bir iş bence. Ayrıca yapıp kazancını sağlayanlarda var.
Profesyonel değilim bu yüzden tarif falan veremem. Gerçi bunun tarifi olurmu onuda bilmiyorum ama 5 sağa git 2 sol çapraza sonra tekrar sağa git diye anlatırım ben anca ahahahah. Havluların boyutlarını verdim ki büyük havluya küçük havlunun sayısıyla işlenirse şekil minyatür işleme gibi durmasın diye. Her havlunun boyutuda aynı olurmu bilmiyorum. Önlem almakta fayda var diye düşündüm. 

 Karantina günleri beni tam bir ev hanımı moduna soktu, yemek yapmayada başladım artık 🤣 Sizler neler yapıyorsunuz bu günlerde?
 Yorumlarda buluşalımmm
Umarım sizlere birazcık da olsa birşeyler katmışımdır. 💜💜

11 Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık 😁💜

    YanıtlaSil
  2. great post, my dear. I love it.

    If you don't follow me yet, can u follow me back, because I'm new? I'm already following you ;)
    My new and first post: Welcome | SelfCactii

    YanıtlaSil
  3. ayy çok güzel görünüyorlar emeğine sağlık ♥
    ben de bu ara etamin yapmak istiyorum da evde malzeme olmayınca istekte kaldı şuan için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa en yakın zamanda yaparsın inşallah çok zevkli 🤣❤️

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.