Selamlaarrrr okuyucularım!! 😍 Nasılsınız? Günleriniz nasıl geçiyor? Beni sorarsanız ben her gün evdeyimmmm 🤣👏🏻👏🏻👏🏻 Bravoo bana kendimi kutluyorum hahaahah malum virüsten dolayı yaklaşık 1 aydır belki daha fazla oldu hatırlamıyorum ama dışarı hiç çıkmadım. Sizlerde aynı titizliği gösteriyorsunuzdur umarım.

 Böyle zamanlarda kendimizde vakit ayırmak eskisinden çok çok rahat oldu . Bir bahane üretmeden cildinize güzel bir bakım yapmaya ne dersiniz? Ben günlük olarak cildimi temizleyip mini bir bakım yapıyorum ama cildim de sivilcem eksik olmuyor veya siyah noktam hiç eksilmiyor 🤔 diyenler için. Sivilce ve siyah noktalara bu süreçte son verip bir sonraki oluşumunda önlemek adına cildinize bakım yapabilirsinizz.!!

 İlk defa yapıyorum veya nasıl yapabilirim diyenleriniz için adım adım anlatıyorum.. Hazırsanız başlıyoruzzz 😍👏🏻


Öncelikle kullandığınız ürünler mutlaka cildinize uygun olmalı. 

1 - TEMİZLEME JELİ VEYA SÜTÜ : Evet ilk önce cildimizi güzelce temizliyoruz. Temizleme işlemini yaparken kas yönüne doğru dairesel hareketlerle masaj yaparak iyice kremi cildimize uyguluyoruz. Bu işlemi 2/3 dakika yapıyoruz cildimiz temizlensin ve yapacağımız diğer işlemlere hazırlansın.

Şimdi ufak bir not geçmek istiyorum, >Temizleme jeli ve sütü farklıdır arkadaşlar. Temizleme jeli yağlı ciltler için kullanılır (kulllanılmalıdır) ve su ile aktifleşiyorlar. Bir damla su ekleyeyerek cildimize uygulayabilir. Temizleme sütü ise hassas ve olgun ciltler için kızarıklık sorunu yaşayan ciltler için kullanılır ve uygulaması oldukça kolaydır. 

> Dairesel hareketlerle kas yönüne doğru hareket etmemizi sebebi ise cildimizi toparlamak, kandolaşımını hızlandırmak ve sarkmaları önlemek için bu şekilde uyguluyoruz. 


2- TONİK:
Cilt temizliği yaptıktan sonra cildimizin sıkılaşıp bie sonraki işleme hazırlanması için çok az bir şekilde elimize alıp pres yapar gibi yanaklarımıza, çenemize ve alnımıza uyguluyoruz.

3-PEELING :En çok sevdiğim işlemlerden bir tanesi, cildimin nefes aldığını hissediyorum bu işlemden sonra. Peeling cildimizdeki ölü derileri temizlememize ve gözeneklerimizi temizlememize yardımcı olur. Granüllü yapıya sahiptir bu yüzden çok fazla baskı uygulamadan ilk işlemdeki gibi kas yönüne doğru uygulamamız yapıyoruz. Fakat 1 veya 2 dakika mesaj yapıp yedirdikten sonra cildimizde 1 dakika bekletiyoruz. Sonrasında duruluyoruz.
 (ben bekletip yıkıyorum yüzümü çünkü cildimi iyice temizledikten sonrasında ürün biraz emilsin diye)

Yine ufacık bir not, yaptığımız peeling uygulaması cilt bakımının temelidir. Peeling uygulaması sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller. Cildimizin esas temizlenme işlemi budur. Granüller sayesinde yüzeysel değil gözenekleri açarak derinlemesine bir temizlik sağlar ayrıca peelingler çok çeşitlidir arkadaşlar dudak peelingi, yüz peelingi, vücut peelingi ve bacak peelingi.

4-TONİK: Bu sefer toniği biraz daha bol kullanıyorum ve elimle iyice yayıyorum cildime. Gözenekleri sıkışaltıran ve cilt bakımının en önemli uygulamasından biridir. Kalan son artıkları ciltten arındırır. Aralarda azda olsa kullanmamın nedeni de budur.


Benim cildim problemli bir cilt değil, sivilcem yok siyah noktam var ama temizlediğim için çok sık oluşmuyor. Bu yüzden direk maskeyle işimi hallediyorum. Sivilce problemi olan arkadaşlar peeling den sonra cildinizi buhar yardımı ile 15 veya 20 dakika buharda bekletip cildiniz yumuşadıktan sonra sivilcelerinizi temizlerseniz. Çok daha rahat bir şekilde temizlendiğini göreceksiniz. Cildinizin yumuşamasına göre dakika değişiklik gösterebilir. Sonrasında maske işlemi uygulayın. 


5-MASKE: Ben kağıt maske veya kil maskesi uyguluyorum. Cildimin temizlenmesi gerekiyorsa ve bakıma ihtiyaç duyduysam kesinlikle kil maskesi uyguluyorum. Neden, çünkü kil içerisinde fazla miktarda mineral bulunduruyor arkadaşlar ve ciltte yağ dengesini düzenliyor. Bu seple siyah nokta oluşumunu ve akne oluşumunu da engelliyor. Cildi canlandırıyor ve vazgeçilmezim. Kağıt maskeyi de genelde vitamin bakımlarında kullanıyorum. Kendime karıştırıp maskeyi yaptığım oluyor. Kağıt maskeler hem kuru hemde yaş olarak 2 farklı şekilde satılıyor. Kuru olanlar presli ve kendiniz ürün hazırlayıp maskenize döküyorsunuz emerek maske açılıyor. Diğeri ise hazır pakette meyvelisinden tutun collagen e kadar seçenek mevcut.  Maskeyi yaklaşık 20 /25 dakika bekletiyorum.
(Cildiniz için farklı bölgelerde farklı maske uygulamaları yapabilirsiniz. Siyah noktanız için bant kullanıyorsanız veya soyulan maskeleriniz "peelof" varsa onlarıda kullanabilirsiniz. )

Maskemi silip (çıkartıp) cildimi duruladıktan sonra..

6-TEKRAR TONİK ARDINDAN NEMLENDİRİCİ KREM : Tonik uygulaması aynı şekilde nemlendirici isteğe göre değişir dilerseniz kullanmaya bilirsiniz. Ama her cilt yapısı için nemlendirici kremler mevcut bence kullanmalısınız. Cildinizin ihtiyacı olan nemi vermemiz gerekir. Bu da son işlemdir arkadaşlar.

Uygulaması hiç zahmetli değil bence, kendimi bildim bileli bakım yapmayı çok severim.😆 Bu bakımları cildinizin yağlanma süresine göre hareket ederek 1 haftadan az olmamak koşuluyla 7 veya 10 gün arayla uygulayabilirsiniz. Cildinizin toparlanıp tekrar üretim yapması için gereken zamanı mutlaka cildinize tanıyın. Bana kalırsa 15 gün de bir kez derinlemesine bir cilt bakımı yapılması gerekir. Bu işlemleri rutin olarak yaptığınızda cildinizin canlı, parlak ve pürüzsüz bir durumda olduğunu göreceksiniz..

Cilt bakımı ürünlerini sizlere sunamıyorum maalesef çünkü ne kadar her cilt tipi için ayrı bir ürün olsada ciltlerde görülen etkiler aynı olmuyor. Ben kullanırken memnun kalırım benim cilt tipimle aynı biri kullanır ama cilt yapısından dolayı farklı bir tepki gösterir bu yüzden kendi kullandığınız ürünler varsa ve bunlardan memnun sanız oturmayıınnn ve kalkıınnn hep evlere temizlik yapmayalımmm🤣🤣 Birazda kendimize bakalım!!!

UNUTMAYIN ÇİRKİN KADIN YOKTUR, BAKIMSIZ KADIN VARDIR!! 😆👏🏻❤️



Umarım yardımcı olabilmişimdir. 🌸#evdekal

16 Yorumlar

  1. Very useful post!I have similar beauty routine!Thanks for sharing.
    beautyqueen000.blogspot.rs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beauty routine is always good!! 🥰👏🏻👏🏻

      Sil
  2. Ben de peelinge bayılıyorum.. harika hissettiriyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar çok işlem 🙈🙈🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok değil yaa 😆 uygulayınca hiç birşey anlamıyorsun 🤣🤔

      Sil
  4. It is wonderful that you are staying home. I am as well and don't go outside unless I absolutely need groceries. This is such a helpful post. Thank you!
    the creation of beauty is art.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel olmuş bu yazı 😌

    YanıtlaSil
  6. Harika bir öneri yazısı olmuş😍

    YanıtlaSil
  7. Tavsiyeler çok güzel ama ben bu kadar işlemi yapmaya üşenirim ahaha 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahahah kız hiç güleceğim yoktu 🤣🤣 uygularken kısa sürüyor bakma böyle uzun gözüktüğüne

      Sil
  8. You gave a lot of useful and really necessary information in this post, thank you from my skin :)))

    MY NEW POST: MY MAIN DRAWBACK / МОЙ ГЛАВНЫЙ НЕДОСТАТОК ♥

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.