Merhaba arkadaşlar hemen hemen herkesin kendinde kusur sandığı veya kusur olarak gördüğü cilt sorunları vardır. Genelde herkes cildiyle çok uğraşır ve bazı sorunları geçirmek için çeşitli yöntemleri üst üste deneyerek cildin üst tabakasını aşındırır ve zarar verir. Peki 'Cildimize nasıl bakmamız gerekir ?'  diye sorularınızı duyar gibiyim. Düzenli olarak nelere dikkat etmeliyiz ?  ve diğer soruların cevaplarını sizler sunuyorum ..



1-CİLDİNİZİ İYİ TANIYIN: Cildinizi iyi tanıyın ve bakımlarınızı yapacağınız ürünleri cildinize uygun olarak alın. Tanıtımı yapılan ürünler her cilde aynı şekilde etki etmiyor . Çünkü her cildin vereceği tepkiler farklıdır dolayısıyla kullandığınız ürünleri kendiniz hazırlayın veya uygun ürünü bulmak için detaylı araştırmalar yapın.

2- CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN: Düzenli olarak yapılması gereken cilt temizliği. Mutlaka sabah uyandığımızda ve akşam yatmadan önce cildimizi temizlememiz gerekir.

3- CİLDİ ÖLÜ DERİLERDEN ARINDIRIN: Haftada 1 kez mutlaka cildinize peeling yapmalı ve ölü derileri ciltten temizlemelisiniz . Bu işlem aynı zamanda cilt gözeneklerini açar ve temizler.

4- CİLDİNİZE VİTAMİN TAKVİYESİ YAPIN: Haftada 1 kez mutlaka cildinize vitamin içeren maske uygulayın . Kendinizin bu maskeyi doğal bir şekilde yapması daha sağlıklı ve güzel sonuçlar gösterir.

5-GÜNLÜK YAŞAMDA TEMİZLİĞE DİKKAT EDİN: Kullandığınız yastık kılıfını en az 3 günde 1 kez mutlaka değiştirmelisiniz. Cildinizi temizlediğiniz ve kullandığınız havlu ayrı olmalı,kendinize özel kullandığınız havlunuz olsun.

6- RUTİNLEŞTİRİN: Cilt bakımınızı mutlaka rutin bir şekilde uygulayın.

7-DÜZENLİ SU TÜKETİN: Cildimizin pürüzsüz,sağlıklı ve genç görünmesi için iyi beslenmesi gerekir. Bu da sağlıklı bir kan dolaşımı ile mümkündür.Sağlıklı bir cilt için su tüketimi önemlidir çünkü kan cildimizin beslenmesi için gereken tüm mikro besinleri taşırken oluşan tüm zararlı maddeleri de uzaklaştırılır. günde en az 1,5-2 litre su tüketerek cildinize parlaklık ve güzellik katabilirsiniz

8- SERUM KULLANIN: Cildinizi arındıran antioksidan serum kullanmalısınız. Cildiniz arınsın ve bakteri üretimi olmaması için önemli bir faktördür.

9- EGZERSİZ YAPMALISINIZ: Düzenli olarak egzersiz yapın ve dolaşım sisteminizi çalıştırın . Hem vücut hemde cilt için düzenli olarak sisteminizi güçlendirmeniz gerekir.

10- YEMEK TARZINIZI DEĞİŞTİRİN: Fast food yiyeceklerden uzak durmalı ve yağlı yiyecekler tüketmemelisiniz. Dengeli ve düzenli beslenmeye özen göstermeli A,C,D,E vitaminlerini içeren yiyecekleri düzenli olarak almalısınız.

NOT: Arkadaşlar bir diğer dikkat edilecek konu ise aslında bir çok kişinin bildiği yanlıştır. Cildimize düzenli ve sık sık yoğun bakım yapmak cildi kurutmaya veya cildi daha çok yağlandırmaya yol açar. Neden,çünkü cildimizin kendi ürettiği ve ihtiyaç duyduğu yağ oranı vardır. Biz bu yağı sürekli olarak temizlersek cildimiz kuruma göstere bilir veya yağ üretimi olmadığı için daha fazla yağ üretimi yapar dolayısıyla  daha çok yağlı bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu yüzden çok sık bir şekilde işlem yapmamak gerekir.Günlük yapılan işlemlerin çok yoğun bakımlar olmamasına özen göstermemiz gerekir. 


                                  

5 Yorumlar

  1. Faydalı bilgiler :) aslında beslenme ve su alışkanlığı çok önemli onu ben de fark ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Sac bakımı da istiyoruz lufen ama bas ogrencin olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haahahhaha valla sanırım bulduğum bir yöntem var deneme sürecinde şu anda 1 ay kullanıyım olursa yazacağım 😆💜

      Sil
  3. Çok güzel öneriler ellerine sağlık ❤️

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.