Merhaba güzel okuyucularım. Nasılsınız? Tatiller başladı mı? Keyfiniz nasıl? Kendinize bakımlarınızı yapıyor musunuz? Ne kadar çok soru sordum ahahahah hepsini yanıtlayın olur muuu 😇😅Bakım yapmayı seven biri olarak kendimle uğraşmayı ufak tefek değişilikler yapmayı çok severim. Sizler ne gibi bakımlar yapmaktan hoşlanırsınız,ben genelde el-ayak bakımı,cilt bakımı ve kişisel bakım yapmaktan hoşlanırım. Bu gün de sizlere uyguladığım derinlemesine temizlik yaptığım cilt bakımını işlemini anlatacağım.

 Cilt bakımında derinlemesine temizlik işlemi yaptım bu güüünn ama kendime değil tabi ki görmeniz için annemde uyguladım.Kobay oldu benim için 🤣 şaka şaka ben yapayım dedim. Haydi başlayalımm!!

> Derinlemesine Temizlik (Cilt Bakımı)<

 Cilt bakımında derinlemesine temizlik yapabilmek için lazım olan malzemelimiz şunlar;
-Cilt tipinize uygun ürünler(temizleyici,peeling,maske,tonik vs.)
-Komedon,akne temizleyici aparat
-Bir kapta sıcak su ve kalın havlu

Şimdi ufak tefek malzemeleri yazmadım rutin kullandığınız malzemeleri kullana bilirsiniz.Fakat önemli olan sıcak su ve siyah nokta temizleyici aparat. Bunlar mecbur alınacaklar kullanılacaklar arasında. Gelelim uygulamaya,ilk önce cildimizi temizlemeye başlayınca suyu da kaynatmaya başlayın unutmayın.
Uygulama;
-Önce cildimizi temizleme jeli veya sütü ile güzel bir masaj yaparak cildin her yerine ulaştırarak ürünü yayıyoruz ve cildimizi temizliyoruz.Sonrasında duruluyoruz.
-Ardından peeling yapıyoruz eğer sivilceleriniz var ise bölge bölge uygulayın diğer yerlere dağılma olmasın. Yine masaj yaparak özenekleri açmak temizlemek için güzelce her yere ulaştırarak ürünü yayıyoruz.

>Şimdi cildinize peeling yapınca da sıcak buhar tutup bekleye bilirsiniz cildinizde peeling varken silip sonrasında da yapabilirsiniz ben 5 dakika da olsa buharda bekletiyorum peeling ile beraber ölü derilerin yumuşayıp atmamız yardımcı olur.

-Buharda bekletmek için bir kapa sıcak su koyuyorum 2 damla tonik damlatıyorum. Ardından yüzümü su buharına tutuyorum ve buharın dağılmaması için kalın bir havlu yardımı ile her yeri kapatıyorum. Yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde bekliyoruz. Dediğim gibi peeling esnasında yaptığınız 5 dakikayı saymıyorsunuz.

-Buhar işlemi bittikten sonra yüzümüz soğumadan ve kurumdan komedon temizliğine başlıyoruz. Çok bastırmadan ve sert bir şekilde davranmadan dairesel hafif baskılı hareket ile siyah noktaları çıkartıyoruz. Sivilceleri temizlemek içinde aynı şey geçerlidir. Fakat güzel bir şekilde temizlenmezse iz kalabilir hatta sivilce giderilmeye bilir. Baskıyı güzel ayarlamak gerekli eğer kendinize güvenmiyorsanız yapmayın çünkü en ufak bir baskıda kan toplama,morarma gibi etkiler görebilirsiniz. Kullandığımız aparat metal olduğu için biraz zor gele bilir.

>Temizleme işleminde yüzümüz kuruyup eski haline geldiğinde tekrar 5 dakika buhara tutarsanız sizin için daha kolay olur.

-Sonrasında güzel bir maske uyguluyoruz.
-Maske işlemi bittikten sonra güzelce cildimizi duruluyoruz ve cildimize uygun nemlendirici krem sürerek bitiriyoruz.

Şimdi neden siyah nokta bandı tercih etmek yerine böyle uğraşıyorum. Bana göre bandın hiç bir faydası yok. Şimdiye kadar kullandığım bir sürü marka oldu ama ben tercih etmiyorum hem istediğim şekilde kullanabiliyorum hem her yere ulaşabiliyorum hemde derin bir temizlik yapmış oluyorum,yüzeysel işlem olmamış oluyor. Siyah nokta veya sivilce maskeleri ne kadar kullansakta cildin gözeneklerini tam olarak temizleyemiyor. Güzel etki ediyorlar parlaklık veriyorlar evet canlı bir cilt elde ediyoruz ama ben ayda bir kez derin bir temizlik yapıp cildimi mutlaka rahatlatmazsam kendim de hiç rahat olmuyorum diye bilirim. Aslında cildim de sivilce siyah nokta gibi pek sorunum yok ama komedon aparatı kullananlarınız varsa bilirler ne kadar temiz görünen bir cilde sahip olsakta gözeneklerimiz dışarıdaki kirli havadan, sürekli terlemekten, yağlı yemeklerden çok çabuk etkilenip hemen dolabiliyor. Ciltteki yağları temizleyince belki iğrenç gelebilir ama ben güzellik uzmanı biri olarak başkalarına yaptığım da da bir hayli zevk alarak ve "oh bee tertemiz oldu, azıcıkta şuralara yapayım da iyice temizlensin" diyerek yapıyorum. Yağlar çıkıyor ben mutlu oluyorum 🤣🤣🤭🤭🤭 Birazcık utandım bunu derken psikopat gibi oldu ama gerçekler böyle.



Diğer cilt bakımı yazılarım için üzerlerine tıklamanız yeterlidir;
kusursuz cilt için yapılması gereken 10 şey
rutin cilt bakımı nasıl yapılır
cilt tipleri




11 Yorumlar

  1. Valla ben sadece yüzümü yıkıyorum o kadar 😂

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık 🌸

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar cilt bakımı yapmak istiyordum, yazını okuyunca daha da istek geldi. :D

    YanıtlaSil
  4. This sounds like a really good system! I am definitely trying to take better care of my skin lately.

    YanıtlaSil
  5. Çok başarılı bir uygulama olmuş👌

    YanıtlaSil
  6. Harika bir bakım rutini olmuş.

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.