Merhaba değerli okuyucularım. Bu gün sizlere cildiniz için doğal yağların ne gibi etkileri olduğunu ve nasıl sonuçlar verdiğini anlatacağım. Son zamanlarda genelde herkes daha çok doğallık tercih ediyor, doğal ve katkısız ürün kullanmak kesinlikle her zaman daha güzel etkiler veriyor. Cildim çok hassas diyenler yada çok çeşit ürün kullandım hala sivilceden kurtulmadım diyenler ,ne kadar marka olursa olsun doğal ürün kullanmak istiyorum fakat ne alacağım bilmiyorum diyenler için çok güzel ve sonuçlarından memnun kalacağınız öneriler ile geldim sizlere. Fazla uzatmadan hemen geçiyoruummm..

1-JOJOBA YAĞI: B ve E vitamini içerir. Cildi besler ,esneklik sağlar .Sivilce oluşumunu önler ve selülit gidermede yardımcı olur. Cildin yağ dengesini korur. 

2-GÜL YAĞI: Cildi canlandırır, açık yaralara iyi gelir ve cilt tonunu eşitler.

3-LİMON YAĞI: Sivilce oluşumunu önler ve bakım sonrası cildinizi sakinleştirir. Cildi temizler ve yaralara iyi gelir ayrıca c vitamini açısından zengindir.

4-KAYISI YAĞI: Cildi besler, canlılık verir ve kırışıklık önleyicidir. Cildi sıkılaştırır ve öz altı torbalarının giderilmesinde etkilidir.

5-PAPATYA YAĞI: Açık yaraların, sivilce izlerinin gitmesinde yardımcı olur. Cildi besler .Cildi yumuşatır, parlatır ve canlılık verir.

6-HAVUÇ YAĞI: Hücre yenileyicidir. Cilt nemlendirir ve çatlaklara iyi gelir.

7-PORTAKAL YAĞI: Cildi temizler ve sivilce kurutmada yardımcı olur. İnce çizgileri giderir,şişlik azaltır. Ciltte ki kolojen üretimini destekler.

8-YASEMİN YAĞI: Cildi besler ,sıkılaştırır aynı zamanda selülit gidermede yardımcı olur.Yara ve lekeleri giderir.

9-NANE YAĞI:  Ciltteki kaşıntıyı azaltır, egzama , sedef gibi bir çok hastalığın yatıştırılmasında yardımcı olur. Cildi çok güzel nemlendirir ve sivilce giderir.

10- LAVANTA YAĞI: Cildi nemlendirir ,ciltteki kızarıklığı alır.  Gergin cildi yumuşatır ve leke oluşumunu önler. Cildi parlatır ve renk eşitsizliğini giderir.


Bu yağları özelliklerine göre günlük bir çay kaşığı olacak şekilde kullana bilirsiniz. Temizleyici olarak kullanılacak yağları veya nemlendirici olarak kullanacağınız yağları aloe vera ya karıştırıp kullanmanız size daha güzel sonuçlar verecektir. Portakal yağı daha çok tonik olarak kullanılmalıdır ve suya karıştırıp pamuk yardımı ile uygulaya bilirsiniz. Bu yağlar ayrı olarak kullanıldığı gibi karışım olarak da kullanıla bilir. Solüsyon olarak sürülüp 20-30 dakika sonra çıkartılabilir. Nemlendirici olarak kullanacağınız yağları katkısız doğal olan Cold kreme katıp düzenli şekilde kullanabilirsiniz . Maske olarak kağıt maske kullananlar için güzel bir yöntem olacaktır .Yapılan karışımın içine ekleyerek kullanmanız mümkün.

Ufacık bir bilgi yazısı olsa da doğal yöntemlere de cilt sorunlarımızla başa çıkmak tabi ki mümkün. Benimde sizlere katkım olduysa ne mutlu bana. Umarım beğenmişsinizdir. 

Daha önce bu tarzda kullanmış olduğunuz yağlar varsa ne gibi sonuçlar aldınız? Yorumlarda buluşalımm..💕💕

19 Yorumlar

  1. Çok güzel öneri olmuş. Emeğinize sağlık, bir kaçını deneyip tekrar geleceğim 🤩

    YanıtlaSil
  2. Ben kayısı yağı kullandım bir dönem ve çok memnun kaldım.
    Ama aloe veraya karıştırarak kullanmanın daha faydalı olduğunu bilmiyordum. Bundan sonra öyle denerim. Teşekkürler.😄

    YanıtlaSil
  3. Gülsüm erdoğdu23 Eylül 2020 21:42

    Merhaba bu tarz doğal tarif ve önerilerini çok sevdim. Uygulayınca bazılarını çok güzel sonuçlar aldım. Ellerine sağlık 👍👏👏👏⚘⚘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Memnun kalmanıza sevindim 😇

      Sil
  4. Böylesi güzel bilgileri sunduğun için teşekkür ederim. Emeğine sağlık bende papatya yağını kullandım ve çok memnun kaldım. 👏👍

    YanıtlaSil

  5. Gerçekten çok faydalı bilgiler emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. These are wonderful suggestions! Not only do essential oils smell amazing but they can have some added benefits as well. Thank you for sharing this :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I absolutely agree, thank you. I am glad you like it😇

      Sil
  7. Denemek lazım baya faydalı olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. Çam terebentin yağı badem yağı kullanıyorum genellikle

    YanıtlaSil
  9. Sivilceli değil ama kolay lekelenen bir cildim var.Medikal ürünler kullanıyorum o yüzden :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzenli olarak güneş koruyucu kullanmalısınız.:))

      Sil
  10. Ne kadar yararlı bir yazı olmuş😍Bir kısmını deneyeceğim😊

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.