Merhaba değerli okuyucum.. Umarım günün çok güzel geçiyordur ,sağlığın yerindedir ve tek derdin bu kız yine ne yazmış diye sayfama bakmaktır.😇😅😅Bu gün başlıktan da anlayacağımız gibi evde siyah nokta temizliği nasıl yapılır? , Yapılırken nelere dikkat etmemiz gerekir? , Nasıl bir yol izleyerek yapılmalı? gibi belki de daha fazla sorunun cevabını sizlere vermek için yazıyorum. Doğru bilinen yanlışlar fazlasıyla hayatımızda mevcut çünkü. Bir kere daha evde derinlemesine cilt bakımı başlığı adı altında yazı yazıp ufak bilgilendirme yapmıştım . Fakat bu sefer sizlerin de istediği gibi  daha detaylı derine inerek en  baştan başlayıp siyah noktalardan kurtuluyoruz!! 

Öncelikle siyah nokta nedir? sorusunu size ufacık anlatmak istiyorum çünkü oluşumunu önlemekte bizim elimizde arkadaşlar. Siyah nokta (komedon) cildimizdeki foliküllerin tıkanması sonucu meydana gelir. Peki tıkanmaktan kasıt nedir, makyaj artığı, temizleyici ürün artığı, cildin fazla yağ üretmesi, ciltteki ölü deriyi düzenli olarak temizlememek ve günlük hayatımızdan bazı hususlarda var sigara kullanmak, yağlı yemekler yemek gibi. Nasıl önleyebiliriz? sorusuna gelince oluşumu gördüğünüzde hemen ortaya çıktı zaten düzenli ve iyi bir cilt temizliği ile veya cildinize düzenli bakıp bakım yaptığınız taktirde böyle sorunumuzun olmayacağını anlamış olduk.

Ben siyah nokta bantlarından pek memnun değilim. Gerçi denemediğim bir çok marka var, belki çok faydalı olan bulabilirdim ama çokta kullandığım sorunumun olduğu bir şey olmadığı için tercih etmiyorum ve en doğru ve derinlemesine temizlik yapan bize en güzel etkiyi veren tabi ki de komedon temizliğidir. Neden diye soracak olursanız eğer burun bantları, maskeler, temizleme ürünleri derinin altından değil de yüzeysel olarak temizlememize yardımcı olurlar. Etkileri tabi ki vardır fakat bana göre en etkili ve sağlıklı olanı komedon aleti ile temizlemektir. 

Ben bu yaz  gittiğim yerde herkesi sıraya dizip güzel bir cilt temizliği yaptım. Dayanamadım artık gelin şöyle bir acısa da sizin için dedim ve amacıma da çok güzel ulaştım. Pek fazla ürün çeşidim olmasa da evde mini bakım yaparken bana yardımcı olacak aparatlarım var.

Çok güzel sonuç aldığım bir cilt temizliği ile sizlere de bu işlemi nasıl yaptığımızı anlatmaya başlıyorum.

Kullanılacak Malzemeler;
-Sıcak su için kap
-Komedon temizleme aparatı
-Günlük kullandığınız temizleyiciler
-Maske
-Nemlendirici
-Disk PamuK

UYGULAMA;

1-Önce cildimizi ılık su ile yıkıyoruz ardından temizleme jeli veya sütü ile güzel bir masaj yaparak cildin her yerine ulaştırarak ürünü yayıyoruz ve cildimizi temizliyoruz.Sonrasında duruluyoruz.
>Temizleme jeli yağlı ciltler , normal cilt vs. için temizleme köpüğü, hassas cilt, temizleme sütü kuru olgun cilt için kullanılır.<

2-Ardından peeling yapıyoruz eğer sivilceleriniz var ise bölge bölge uygulayın diğer yerlere dağılma olmasın. Yine masaj yaparak gözenekleri açmak temizlemek için güzelce her yere ulaştırarak ürünü yayıyoruz.
>Şimdi cildinize peeling yaparken fazla baskı uygulaması yapmıyoruz cildimiz granüllü yapısından dolayı tahriş olabilir. Elimizde biraz ısıtıp sonrasında uygulama yapmamız daha kolay olacaktır.<
 > Peeling yaparken sıcak buhar tutup bekleye bilirsiniz, silip sonrasında da yapabilirsiniz ben 5 dakika da olsa buharda bekletiyorum peeling ile beraber ölü derilerin yumuşayıp atmamız yardımcı olur.<

3- Buhar uygulaması yapıyoruz                                                                                                                   
-Buharda bekletmek için bir kapa sıcak su koyuyorum 2 damla tonik damlatıyorum. Ardından yüzümü su buharına tutuyorum ve buharın dağılmaması için kalın bir havlu yardımı ile her yeri kapatıyorum. Yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde bekliyoruz. Cildin yumuşama durumuna göre bu süre farklılık gösterebilir.Peeling esnasında yaptığınız 5 dakikayı saymıyorsunuz.-

4- Komedon temizliği yapıyoruz.                                                                                                                
-Buhar işlemi bittikten sonra yüzümüz soğumadan ve kurumdan komedon temizliğine başlıyoruz. Çok bastırmadan ve sert bir şekilde davranmadan dairesel hafif baskılı hareket ile siyah noktaları çıkartıyoruz. Sivilceleri temizlemek içinde aynı şey geçerlidir. Fakat güzel bir şekilde temizlenmezse iz kalabilir hatta sivilce giderilmeye bilir. 
Baskıyı güzel ayarlamak gerekli cildinizde yüzeysel kılcal damar mevcutsa bu bölgelere yapmıyoruz. Eğer kendinize güvenmiyorsanız yapmayın çünkü en ufak bir baskıda kan toplama, morarma gibi etkiler görebilirsiniz. Kullandığımız aparat metal olduğu için biraz zor gele bilir.

>Temizleme işleminde yüzümüz kuruyup eski haline geldiğinde tekrar 5 dakika buhara tutarsanız sizin için daha kolay olur.<

5-Sonrasında güzel bir maske uyguluyoruz.                                                                                             

6-Maske işlemi bittikten sonra güzelce cildimizi duruluyoruz ve cildimize uygun nemlendirici krem    sürerek bitiriyoruz.   


En çok etki alacağınız cilt temizleme yöntemi bu tarzda olanlardır değerli okuyucum. Komedon aparatını sadece siyah nokta için değil tüm yüzde temizlemek için de kullana bilirsin. Maske seçimini cilt besleyen ve yatıştıran tarza seçersen daha verimli sonuçlar elde etmiş olursun.
Unutmayın "Çirkin kadın yoktur. Bakımsız kadın vardır. " Ben fotoğrafladığım resimlerde sadece siyah noktalar için çektim fakat cildin kalitesini ve gözeneklerin açık olmasına rağmen sıkı durduğunu görüyorsunuz dur. Kullandığınız ürünler çok önemli . Cildinize uygun ürünleri kullanmaya özen gösterin. 

Umarım yardımım dokunmuştur. Keyifli bakımlar diliyorum...💜💜💜


28 Yorumlar


  1. Ay harika bi yazı ihtiyacım olanlardan 🤭🤭

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi bir temizleme yöntemiymiş😊Paylaştığın için teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  3. Merhaba yazınızı okudum yaptığınız işlemler çok hoşuma gitti elinize emeğinize sağlık 👍 iş yeriniz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba iş yerim henüz mevcut değil. Kısa zamanda olması umudundayım 😇🌸🌸

      Sil
  4. Senin işine hayranım muhteşem bilgiler verdin yine. Rica etsem evde maske tarifi yazarmısın 🥰🌸

    YanıtlaSil
  5. Girişi okuyunca keyfim yerine geldi :))
    Böyle yazılarını okumayı çok seviyorum, kesinlikle denenecek! ♥

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık siyah nokta sorunu yaşayan ben için çok güzel bir yazı olmuş denemek istiyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzel sonuçlar alacaksın 👍🏻🌸

      Sil
  7. This is super helpful. Thank you so much!

    YanıtlaSil
  8. Güzel yazı. Teşekkürler.😄

    YanıtlaSil
  9. Yazına bayıldım. Çok güzel faydalı bir yazı olmuş. Aşırı iyi değişim olmuş birde burunlarda ellerine sağlık ,güzel iş yapıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim . faydam olduysa ne mutlu bana :))

      Sil
  10. siyah noktalar bitmeyen sorunumuz ama maalesef sürekli yapmak gerekiyor. Ama işlemler çok başarılı olmuş. Hemen yapma isteği doğuruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bitmeyen sorun. Fakat düzenli bakıma kurtulmak mümkün. 😇😇🙏🏻

      Sil
  11. Thanks for the tips! Keep sharing more.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    YanıtlaSil
  12. Siyah noktalara elveda demek isteyenler için çok faydalı bir yazı olmuş, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Tavsiyeler için teşekkürler. Ben de bantlarla pek barışamadım 😊

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.