Merhaba değerli okuyucu arkadaşlarım. Öncelikle mim yazıma eşlik eden arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.💜 Yazan diğer arkadaşlarım yorum olarak bende yaptım derlerse girip okumayı zevkle istiyorum.😇 Bugün  yazım başlıktan da gördüğünüz gibi akne yani sivilcenin oluşum nedenleri. İnstagram hesabımı takip edenler bilirler ufak resimler ile dile getirmiştim fakat tabi ki bununla kalmayacağım. Çünkü cilde bakım yapmak bir nevi cildi tedavi etmektir arkadaşlar. Çok uzatmadan geçeyim anlatmaya.

1- Makyajla Uyumak

Kesinlikle yapılan en büyük hatalardan bir tanesi budur bana göre. Kullandığımız ürünlerin içindeki maddeler cildimizi yıpratır ayrıca cilt yapısını bozmada ustadırlar. Biz bu cilt yüzeyinde bulunan tabakayı temizlemezsek cildimiz nefes almaz, gözenekler tıkanır . İşte sorun gözeneklerin tıkanması ile başlıyor, tıkanan gözenek içinde bulunan yağ hücreleri birleşerek iltihap oluşturur bunun sonucu sivilce meydana gelir. Ayrıca tıkalı gözenekler sonu oluşan siyah noktalarda da artış görmek tabi ki mümkündür. Çünkü siyah nokta cilt gözeneklerinde tıkanma sonucu oluşan bir cilt problemidir arkadaşlar.

2- Kirli Makyaj Fırçaları

Evet bundan ne olur ki sürekli fırçamı temizleyelim dediğinizi duyar gibiyim .😅 Fakat lütfen sık sık fırçalarınızı yıkayın ve temiz tutun arkadaşlar. Neden diyeceksiniz çünkü fırça üzerinde biriken bakteri cildinizden geçen ölü deriler veya cildinizden gelen yağlar fırçalarınızda birikir. Ve er kullanımda bulaşır çoğalma gösterir. Özellikle yağlı ve sivilce problemi yaşayan arkadaşlar çok dikkat etsinler çünkü sivilce bulaşan bir problemdir. Yayılmaması için mutlaka cildin temiz tutulması gerekir. Sivilce olan bölgeye ayrı makyaj fırçası kullanmanız en doğru seçenek olacaktır. Sivilceye temas eden fırçayı sürerek başka bölgelere uygulama yapmak sivilceyi taşımak demektir.

3- Cildi Doğru Temizlememek

En önemli bir diğer unsurda tabi ki cilt temizliği. Bilinçsiz şekilde yapılan cilt temizliği hem cildinizi bozmanıza hem de cilt yapınızı değiştirmenize sebep olacak sorunlar yarata bilir. Sivilceli cildinizi temizlerken peeling içeren ürünler kullanmamalısınız. Yani granüllü yapıya sahip cildi tahriş edip sivilceleri dağıtacak bakım sırasında sivilceyi patlatıp yayılmasına sebep olacak ürünlerden uzak durmalısınız. Kullanacağınız maskeyi uygularken sivilceli yeri en sona bırakıp tek hamlede başka yere bulaştırmadan sürmeli ve soyulan maske kullanmamalısınız. Daha çok cildi yatıştıracak sivilce söndürecek soft ürünler tercih etmeniz gerekir. 

4- Yanlış Ürün Kullanımı

Evet yukarıdan anlayacağınız gibi ürün seçimlerinde peeling, alkol içeren ürünler, cildi tahriş eden yöntemler, cildi yoran maskeler kullanılmamalı. Bunun dışında mutlaka seçeceğiniz cilt ürünlerinin cildinize uygun olması gerekir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir konu vardır ki buda her sivilceli veya yağlı cilde sahip olan kişinin önerilerini göze alarak kendi cildinize ürün almamanız. Çünkü ne kadar aynı sorunu yaşıyor olsanız da cilt yapınız farklıdır ve başkasına iyi gelen size iyi gelmeye bilir. Yada çok pahalı olan ürün  mutlaka güzel sonuç verecek değildir. Lütfen cildinizi çok iyi tanıyın ve uygun ürünü bulamıyorsanız doğal yollardan kendiniz hazırlayıp bakım yapın. Hem cildiiz yorulmaz, hem de ne kullandığınızı bilirsiniz.

5-Hormonal Nedenler

Tabi ki bir diğer konuda elimizde olmayan sebeplerden dolayı oluşan sivilcelerdir. Kimi cilt de çok yoğun oluşurken kimisinde uzun kalıcı ama az sivilce görülür. Bu durumlarda genelde normal bakım ürünleri fayda etmiyor .Genelde tıbbi cilt bakımları gerektiriyor. Bazı arkadaşlar hemen ilaç kullanmaya başlıyor çünkü dermatoloğa gidiyorlar. Orada cilt bakımı yapılmadığı için doğal olarak sorununuza çözümü ilaçla veriyor arkadaşlar. Lütfen sorunlarınızda sizlere en az zarar verecek yöntemleri arayın bir yeri düzeltirken diğer yeri öldürmek bence çok yanlış. Yüksek doz ilaç alımında tek hapla bile zehirlenme riskiniz çok yüksek.

6- Stres ve Kötü Ruh Hali

Bizler vücudumuzu yönetemeyiz bu nedenle her vücut  bazı durumlarda özellikle stresli, üzüntülü, huzursuz ve mutsuz olduğumuz zamanlarda farklı bir yapıya bürünür. Nasıl yani? Şöyle bizim bulunduğumuz durumlara göre vücudumuz uyum sağlar ve çalışır. Fakat normal yaşantımızdan farklı bir zihniyette olduğumuzda vücudumuz bu durumdan kolayca etkilenir. Kimisi sivilce problemi çeker, kimisi zayıflar, kimisi çok yemek yer, kimisi hiç yemek yiyemez, kimisinde ise ciddi sağlık problemleri ortaya çıkar. Herkesin vücudu ayrı olduğu gibi görülen sonuçlarda farklıdır. Şimdi tabi ki stresi atın aman boş verin diyemem sizlere hepimizin yaşamı ve yaşadıkları farklıdır. Ama sebep olduğunu bilmenizi ve bilinçli olarak hareket etmenizi isterim.

7- Yağlı Yiyecekler 

Ne kadar beslenmemize dikkat etmeye çalışsak da arada kaçamaklar yapıyoruz tabi ki değilmii? Eveettt dediğinizi varsayıyorum.😆 Ufacık gece kaçamakları ,sabah atıştırmalıkları , dengesiz beslenme, yağlı yemek tüketme özellikle Fast Food yiyeceklerden içinde bulunan ürünlerden kaynaklanan ve yoğun yağ bulunduran yiyecekler. Cildi yağlı olan kişilerin özellikle uzak durması gereken  ürünlerdir. Zaten yağlı ve yağlanmaya müsait bir cilde daha fazla yağ vermek o cildin yapısını ,pH dengesini bozar ve sivilce oluşturur. Hatta siyah nokta oluşumu bile görebilirsiniz.

8- Kirli Cep Telefonu 

Nasıl ya ne alaka demiştir siniz belki fakat hiiç şaşırma değerli okur. Çünkü kirli cep telefonu konuşurken cilde temas ediyor ve bu nedenle kir doğrudan cildimize geçiyor. Tabi ki hemen bir kere yapınca olmaz ama kulağa yakın çevrede sivilce oluşmasının özellikle faul bölgesinde sivilce çıkmasının nedeni telefonun sürekli kirli olmasıdır. Yani buna dayanarak kimin kirli ve temiz olduğunu anlaya bilirsiniz.😂😂 Telefon de aynı para gibidir arkadaşlar . Lütfen özelliklede pandemi döneminde bu tarz konulara özen göstermeli ve bilinçli hareket etmeliyiz.


Tabi ki bu sekiz unsur sadece bir kaçı fakat günlük yaşantımızdan esinlenerek bilgilendirme yazısı yazmak istedim. Sivilce 24 saate oluştuğu gibi 24 saate yok olabilecek yapıdadır arkadaşlar eğer yaşınız 18 ve altı veya çok az üstü ise bu tarz problemleri kendinize dert edip sürekli cildinizle oynamamanızı öneririm. Geçsin gitsin diye patlattığınız sivilcelerin izleri kalıcı olarak kalabiliyor biliyorsunuz ki. Güzel ve temiz tutmanız yastık kılıfınıza dikkat etmeniz, cildinizi yormamanız, sigara kullanımını azaltmanız, yaşamınızda daha dengeli ve sağlıklı beslenmeniz gerekir. Benden sizlere ufak bir yaşam tavsiyesi olsun. 💜💜💜

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Lütfen sormak istediğiniz sorularda çekinmeyin. İnstagram dm den veya buraya yorum olarak yazabilirsiniz.🙏😇🌸


25 Yorumlar

  1. Bilgilendirici bir yazı daha ❤️

    YanıtlaSil
  2. Google Hesabı6 Kasım 2020 10:19

    Çok güzel anlatmışsın. Senin böyle yazılarına hayranım. Eline emeğine sağlık. ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yardımım oluyorsa ne mutlu bana 😇

      Sil
  3. Blogcu hanım6 Kasım 2020 10:21

    Bu kız burda harcanıyor bence 😂 Böyle içten ve güzel anlatmana bayıldım 👍🏻

    YanıtlaSil
  4. Blog Avcısı6 Kasım 2020 10:25

    Kısaca artık kim kirli diye herkesin faullerine bakarız demesi 😂😂

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Google da gördüm sitenizi çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Yeriniz varmı nasıl ulaşabilirim size?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba abla ben 17 yaşındayım sınava hazırlanıyorum sivilce problemi yaşıyorum ama önceden yoktu ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım sınava hazırlık sana stres yaptığı için sivilcelenmiş olabilirsin. Yada yaşın gereği ergenlik dönemi dediğimiz dönemde sivilce artışı görmek mümkün. Yoğun değilse elleme sivilcelerini elinle asla sıkma. Sadece günlük bakımını uygun ürünle yap yeterli. 🌸

      Sil

  7. Harikaaaa,çok bilgilendirici olmuş.Peeling olayını bilmiyordum mesela.Ben çok az ürünü yüzüme kullanabiliyorum alerjkim ben :)) Gül suyu vazgeçilmezimdir :) falan,filan işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alerjik cildi koruması bakması çok zor gibi görünse de doğal olduğu sürece çok güzel cilde sahip olmak kolay. 💜💜 Gül suyu da güzel seçim ayrıca

      Sil
  8. teşekkürleer faydalı bilgiiii :)

    YanıtlaSil
  9. This is such an informative post! I have definitely done some of those things in the past. It takes a lot of effort to change bad habits but it really does make a difference!

    YanıtlaSil
  10. Bilgilendirici yazı için teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  11. Yüz temizliğinde kullanılan ürün çok önemliymiş gerçekten ben cildime uygun olanı alınca fark etmiştim önemini. Bilmeyerek yüzünüze zarar veriyorsunuz çünkü. Her zaman sivilcelerden mağdur oldum. 20 yaşına gelince sivilcelerin geçer dediler geçmedi 22 dediler geçmedi şimdi de 24 diyorlar 24 olmayı bekliyorum bakalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahahah çok tatlısıınn bence 24 olmayı bekleme cildine güzel bir bakım rutini oluştur :D

      Sil
  12. Akneli bir insan olarak bu yazı ilaç gibi geldi. :)

    YanıtlaSil
  13. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Eline sağlık. 😊

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.