Ufak ara sonrası tekrardan sizlerleyim. Her zamanki gibi yine iş bulma derdinden yakınacağım sizlere yaa :(( Ortada pandemi de olunca insan tedirgin olmuyor değil. Yeni kısıtlamalarda geldi nasıl bulacağım, nasıl yolumuz ülkece açılacak inanın hiç bir fikrim yok. Neyse umuyorum güzel günler yakın.(Tabi bu mümkünse..)

Gelelim bu günün konusuna geçenlerde instagram da dm aldım - Makyaj yaparken fırçamı kullanayım yoksa beauty blender mı ?- diye soru yöneltilmişti. Bende bunu detaylandırmak istedim. Çünkü eminim ki hepimizin aklında böyle bir soru vardır .Hangisi daha iyi olur hangisinde daha güzel sonuç alırız . Bende bunu detaylandırarak anlatmak istedim.

Genelde herkesin merak ettiği bir konu aslında. Makyajın böyle bir kuralı varmı illa birinden biri mi olmalı. Tabi ki hayır arkadaşlar. Makyaj severler ve bu sektöre kendini adamış makyaj artistleri arasında Beauty blender kullanıp öneren kadar fırça kullanıp savunan kişilerde var. Aslında bunun nedeni kişinin kendi cildini veya genel olarak uyguladığı ciltleri nasıl görmek istediği ile ilgili. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim açıkça anlatmak gerekirse kişisel olarak değişiklik gösterir bu konu.

Cildi problemli olanlar genelde yoğun kapatıcılık isterler ve bu yüzden fırça tercih edip öneri yaparlar. Gözlemlerim bu yönde oldu haahahah. Daha doğal görünüm isteyenler ise makyaj süngeri önerisini çok yapıyorlar.

Yani fırça daha yoğun kapatıcılık veriyor ve sürekli farklı fırçalar kullanmamız gerekiyor. Kontür , kapatıcı, fondöten ,allık gibi her işleme farklı farklı fırçalar kullanmamız gerekiyor. Kaliteli fırçaları uzunca yıllar kullana biliyoruz. Fakat makyaj süngeri yani beauty blender aynı şekilde değil. Satılan bir sürü farklı muadilleri var aynı fırça gibi . Doğal görünüm isteyenler için çok uygun bir tercih nasıl uygun olacak fondötenim aşırı yoğunsa yine aynı olur dersiniz belki hayır az kullanım yaparak makyaj süngeri yardımı ile dağıttığınızda farkı anlayacaksanız. Sünger olduğu için emiş gücü fırçaya kıyasla daha fazla ve fondöten kapatıcılığını neredeyse yarıya indiriyor diyebilirim. Ayrıca makyaj süngeri ile kontür, kapatıcı vs. ten ürünleri tek sünger ile yapmak da mümkün eğer fırça ile kıyaslama yaparsak. Fırça kadar uzun süreli gitmiyor ama fırçayı yıllarca kullanabilirken makyaj süngerini çok çok iyi kullanıp baksak bile 6 ila 8 ay arası anca dayanıyor. Hemen çatlıyor yada yırtılıyor.

Genel olarak bakarsak makyajda sabit bir kural yok arkadaşlar illa bu kullanılacak illa şunu alacaksın diyemeyiz. Sizlerde tercih yaparken kendi makyaj tarzınızı ve isteklerinize göre hareket etmelisiniz. Ayrıca her iki ürünü de alırken kaliteli olmasına özen gösterin çünkü ikisinde de iz bırakma olayı oluyor çoğunlukla bu yüzden sürekli değişim yapıyor kullanıcılar. Umarım sizlere yardımcı olmuşumdur.💜💜 Keyifli makyajlar diliyorumm ...

19 Yorumlar

  1. Yazdığın gibi önce makyaj tarzımızı bilmek gerek, kendimizi keşfettikten sonra ancak ürünleri almalıyız ve yazdığın gibi kaliteli olmalı hem kullandığımız aparatlar hem de yüzümüze sürdüğümüz ürünler. Yine güzel bir yazı yazmışsın emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Makyaj kişiye göre değişen bir konu bu yüzden kişinin kendi cildini tanıması gerekiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Very true that there are no rules when it comes to makeup. (Or at least there shouldn't be!) It's all about what works for you. Great post!

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel anlatımların var daha önce böyle detaylı bilgi almamıştım güzellik adına muhteşemsin ❤️

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çok güzel bilgiler veriyorsunuz 🌸

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel anlatım yapmışsınız. Gerçekten ne yapacağım diye düşünürken ilaç gibi geldin emeğine sağlık ❤️

    YanıtlaSil
  7. oo saool :) bi de bloguna hoşgeldiin hihihi :)

    YanıtlaSil
  8. Gülendam bağcı29 Kasım 2020 00:51

    Merhaba sayfanızı yeni keşif ettim çok güzel ve detaylıca anlatımınız var doğru bilgiler veriyorsunuz. İnsan düşününce gerçekten doğru olduğunu anlıyor. Umarım emeğimizin karşılığını alırsınız tebrik ediyorum 👍🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun inşallah sizler sayesinde alıyorum güzel yorumlarınızla :))

      Sil
  9. Eskiden sünger kullanırdım ama dağıtma konusunda başarılı fırçalar bulunca elim süngerlere gitmiyor😄

    YanıtlaSil
  10. Çok iyi bilgiler veriyorsun 👍🏻Kesinlikle herkese uygun olarak anlatmışsın ve herkes payını alıyor

    YanıtlaSil
  11. Gercekten cok guzel bir yazi olmus. Ellerinize saglik💜Cilt bakimi hakkinda da daha cok yazi gormek isterim💜💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım 😍Bende sayfanda koreye dair daha çok şey görmek isterim ❤️

      Sil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.