Bu gün her oje kullanıcılarını buraya topluyorum . Toplaşın bakalımmm.. Bu gün başlıktan da anlayacağınız gibi oje kullanıcılarını ve oje severleri bilgilendireceğim bir yazı hazırladım sizler için. Yeni başlayan yeni yeni bu tür kişisel bakımlara merak salan kişiler içinde çok bilgilendirici bir yazı olacak. İlk olarak ojenin genel kullanım bilgilendirmesini yapmak istiyorum. Genel olarak oje yapısı, bayatlaması, fırça seçimi, sürüş şekli gibi konuları anlatacağım . Uzun süreli oje kullanmak için çok çok dikkat edilecek konular var.

>Oje Sünmesi
İlk olarak ojemizin çabuk sünmemesi için yapmamız gereken tek şey sürerken sürekli fırçayı oje kutusuna batırıp çıkarmamak lazım. Yani hava almaması ve sürekli olarak havayla karıştırılmaması gerekiyor.

>Ojede Hava Kabarcıkları
Ojenizi sürerken hava akımı olan bir yerde sürmemeniz gerekir. Ojenin bayatlamış olmasında buna sebeptir. Ayrıca oje katılaşmış olabilir ve açılması gerekir. Aseton ile açıldıysa kabarcık olur. Oje sürmeden önce koruyucu katman tam kurumadıysa veya ilk kat kalın olup kurumadıysa hava kabarcığı oluşur.

>Bayatlamış Oje Nasıl Anlaşılır
Öncelikle deney yapar gibi ufak bir şey yapacağız. Bir şeffaf bardağa su doldurun ve hangi ojenizi denemek istiyorsanız bir damla suya ojeden damlatın. Eğer su üzerinde yayılıyorsa bayat değildir. Fakat top halinde kalıp en dibe iniyorsa bayatlamıştır, top şeklinde su üstünde kaldıysa bayatlamaya başlamıştır. Ayrıca oje sünmesi de bir bayatlama sebebidir.

>Ojede Yastık İzi
Hemen hemen herkesin başına gelmiştir eminim ki. Niye böyle oluyor diye herkes eminim araştırma yapmıştır. Süresi geçmiş ojeler genelde kurumazlar ilk sebep bu olabilir geç kuruma. Alt kat kurumadan ikinci katı sürmekte haliyle vakitli kurumadığı için iz oluşturur. Kalın ve bayat oje yumuşak olduğu için kuruduktan sonra en ufak bir şeyde iz oluşur. 3 kat ve daha ve fazla oje sürmek de iz oluşturmak için bir sebeptir. Oje sert olmaz yumuşak olur ve haliyle iz oluşur. Bu sorunu önlemek için ojeler kuruduktan sonra bir kaba soğuk su koyun ve tırnaklarınızı bekletin.

>Ojeden Sonra Tırnakların Sararması
Genelde kırmızı ,siyah, lacivert gibi koyu renkli ve yoğun pigmentli ojelerden sonra hemen oluşan bir sorundur. Fakat bazı durumlarda ise açık tonda bile olsa pembe renkli gibi yine aynı sorunla karşılaşıyoruz bunun sebebi tırnaklarımıza geçen pigmentlerdir. Renkli oje kullanmadan önce koruma tabakası şeffaf oje mutlaka en önce sürülmesi gerekir. Ayrıca koruma tabakası kullandığı halde sararma yaşayanlarda vardır eminim ki bunun nedeni ise eğer sık sık oje kullanıyorsanız tırnağınız hava almadığı için sararıyor demektir. 

>Oje Zararlımıdır?
Evet oje oldukça zararlı bir kozmetik ürünüdür. İçerisinde bulunan maddeler vücutta hormon sistemini bozuyor . Nasıl oluyor yaa tırnağa sürüyoruz demeyin ojenin içerisinde bulunan katkı maddeleri tırnak tarafından emiliyor ve vücudumuza kolaylıkla erişiyorlar. Ayrıca bu olay zamanında araştırılıp test edilmiş ve oje içindeki maddeler idrar testinde bile gözükmüş arkadaşlar. Özellikle hamile bayanların çok ama çok dikkat etmesi gereken bir konu bence .  Ne kadar çok güzel görüntü elde etsek de  kilo alma, yağ depolama gibi sorunlara da yol açıyor . 

Ne kadar kullanım adına bilgi vermiş olsam da zararını da anlatıp sizleri 
bilgilendirmek istedim . Güzel sonuçlar alıyor olabiliriz  fakat bildiğim halde kimseye böyle zararlı bir konuda yapın diyemem . Kendimde çok kullanmıyorum genelde tırnakta çok uzatmam ama kardeşim bu yazımı okuyorsan bence artık oje konusuna bir dur demelisin. Umarım kullanan diğer kişilerde bu yazıdan sonra bilinçli şekilde hareket ederler.
 Sizlere bir şeyler kattıysam ne mutlu bana ..

15 Yorumlar

  1. Oje kullanmayı çok seven biriyim, zararlarını bilmiyordum açıkçası. Daha dikkatli kullanacağım, bilgilendirici bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Sana tırnaklarımdan bahsetmiştim ya, yüzeyi kötü olduğu için oje süremiyorum çok çirkin duruyor. Sende zararlı olduğunu belirtmişsin ondan bu şekilde teselli oldu bana. :)

    YanıtlaSil
  3. Eskiden çok fazla oje sürerdim şimdi zaman bulamıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Son zamanlarda sürekli oje sürüyorum zararlı olduğunu bilmiyordum bilgilendirme için teşekkür ederim ☺️

    YanıtlaSil
  5. Yağmur Güney24 Aralık 2020 10:06

    Sayende çok şey öğrendim. Emeğine sağlık çok teşekkür ediyorum ❤️

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Sayende çok şey öğrendim. Senin gibi samimi ve detaylı bilgi veren yok. Ellerine sağlık 💞

    YanıtlaSil
  8. Ojenin böyle zararları olması beni çok şaşırttı 😮

    YanıtlaSil
  9. Melike Gürbüz24 Aralık 2020 17:45

    Eline emeğine sağlık 👏 ojenin böyle zararı olduğunu ilk defa öğrendim

    YanıtlaSil
  10. Oje kullanmadığım için ilgimi çekmedi ne yalan ama ilgilenenler için güzel bir paylaşım^^ Emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  11. Ayşegül kara25 Aralık 2020 10:39

    Merhaba sayfanı gezinirken gördüm ve yorum yazmak istedim. Bir günde okuduğum bir sürü yazın oldu hepsinde ilk defa gördüğüm bilgiler oldu ellerine sağlık. Yeriniz varmı acaba?

    YanıtlaSil
  12. Ojelerin bayatladigini bilmiyordum, pek kullanmasam da ogrenmem iyi oldu. Yazi icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  13. oleeey teşekkürleer ince bilgileer :)

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler bilgiler için. Bir ara o kadar sık sürüyordum ki.. Neyse ki artık kendimi durdurup uzun soluklu aralar verebiliyorum. :)

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.