Merhaba arkadaşlar ,

 EYELİNER ÇEŞİTLERİNİ sizlere sunacağım ve nasıl uygulamamız gerekir anlatacağım.

1-KALEM EYELİNER: Klasik göz kalemi olarak bildiğimiz kalem eyeliner çeşididir.Kuru veya daha kaygan bir yapıları vardır. Kalem eyeliner seçerken içinde slikon barındıran eyeliner seçerseniz uygulama sırasında çok rahat olursunuz.
      2.JEL EYELİNER: Kuru ince uçlu fırça ile uygulanır .Genelde minik kavanozlar içindedir. Kremeyeliner olarakda bilinir.Uygulaması kolay olsada kuruma süresi diğer eyeliner çeşiterine göre uzun bir sürede kuruyor.Smokey eyes dediğimiz göz makyajı için veya her hangi buğulu göz makyajı içinde kullanımı idealdir.

          3.LİKİT EYELİNER:Genelde herkesin ilk kullandığı bir eyeliner çeşidi .Bilmeyen kullanmayan veya ben ilk bundan kullanmadım diyen kesinlikle yoktur.😂😂😂 Kullanımıda biraz zordur. Ucu keçe gibi sert olup bütün likiti gözümüzün üstüne ,kirpik diplerimize ve gözümüzün altına bulaştırır. Fakat onu değil daha yumuşak ince uçlu mahkul durumda olan eyelinerları kullanmamız daha uygundur. Batırıp çıkartarak kullandığımız bir eyelinerdır.

          4.DİPLİNER: Bu aslında likit eyeliner çeşidi dir. ucu kısa veya uzun ve oldukça incedir. Çoğu kişi bunun daha kolay kullanıldığını dile getiriyor.

Evet genel olarak bilgilendiğimize göre gelelim uygulamaya. Ben NYX 'in eyelinerını kullanıorum .Daha önde de THE BALM'ın eyelinerını kullandım her ikisini de çok beğenerek kullandım . Bildiğiniz üzere kendim yapıp sizlere sunuyorum. Sizler yaparken öncelikle göz şeklinize uyun olarak daha doğal ve soft duracak bir model uygulamanız gerekir.Çünkü çok abes duruyor ve oldukça kötü bir görüntü oluşuyor.

BADEM GÖZLER İÇİN;Klasik kedi bakışlar olmalıdır . Ama çok şanslı bir göz tipi tabiki bu olması gereken değil her çeşit modeli taşıyan bir göz tipidir. Peki nasıl uygulanır,göz pınarlarınıza çok ince geçip daha sonrasında kuyruklu ve yoğun bir şekil veriyorsunuz.

DÜŞÜK GÖZ KAPAĞI:Bunun için hafif bir eyeliner ama ucu olabildiğince uzun olmalıdır.

ÇUKUR GÖZER:Bu göz tipinin kalkık ve iri görünmesi için dış tarafta toplanan kirpik diplerinde biten bir eyeliner modeli uygundur .ÇOK UZUN YAPMAK GÖZÜ DÜŞÜK GÖSTERİR.

AŞAĞI DOĞRU KIVRILAN GÖZ:Bu gözler için gözleri canlı ve kalkık göstermek için yine aynı şekilde kuyruğu uzun bir eyeliner ince olacak şekilde uygulanmalıdır.




       

5 Yorumlar

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.