'ÜCRETSİZ TANITIM'
Merhaba canım arkadaşlarımm,bugün sizlere birbirinden güzel kore dizileriyle geldim.Bana sorarsanız izlerken fazlasıyla keyif aldım güldüm ,eğlendim,kimi zaman üzüldüm de haliyle ama çok etkilendiğim vaaaoovv dediğim ilk 5 diziyi söylemek istiyorum 1,si MEMORİES OF THE ALHAMBRA  2,si A KOREAN ODYSSEY 3,sü ABYSS 4,sü Hİ,BYE MAMA  5,sü HOTEL DEL LUNA.  Aslında hepsini çok sevdim ama bende ilk 4 bunlar oldu . Sizlerde izlerken keyif alırsınız umarım belkide izlemişsinizdir. Bende izleyeli çok oldu bazılarını ama hepsini bir sunmak için bitirmeyi beklediğim diziler vardı .Sizlerin ilk dört filmi hangisi? Yorumlarda buluşalımmmm.

 1-MEMORİES OF THE ALHAMBRA
BÖLÜM SAYISI: 16
TÜR:GERİLİM, AKSİYON,BİLİM KURGU,FANTEZİ,MELODRAM,ÇAĞDAŞ ROMANS
İLK/ SON YAYIN TARİHİ: 1 ARALIK 2018-
YÖNETMEN: AHN GİL-HO
BAŞ ROL:
-HYUN BİN
-PARK SHİN-HYE
KONU:Ünlü bir oyun yapımcısı firması ceo su ve onun için oyun tasarlayan bir genç .AR oyun yapar ve oyunu ceo ya iletmeden oyuna girerek oyunda vurulur. Oyunda genç kendi ablasını kullanır ve ceo olayı anlayınca gencin peşine düşer. Ablasının sahiplik ettiği pansiyona gider ceo oyunu oynamaya başlar ve bir gizemin peşine düşer aslında çünkü oyunu kurucudan başka kimse henüz oynamamıştır. Oyunda vurulanlar gerçek hayatta da ölürler.Konusu ve o müzik beni büyüledi çok güzeldi gerçekten.




 2-BİRTH OF A BEAUTY
BÖLÜM SAYISI:21
TÜR: ROMANTİZM,KOMEDİ
İLK / SON YAYIN TARİHİ:1 KASIM 2014-11 OCAK 2015
YÖNETMEN:PARK SON-HO / LEE CHANG-MİN
BAŞ ROL:
-JOO SANG-WOOK
-HAN YE-SEUL
-JUNG GYU-WOON
-WANG Jİ-HYE
KONU:Çirkin olduğu için evli olduğu eşi ve ailesi tarafından zorbalığa uğrayan kadın, bir gün canına tak eder eşinden boşanır ve o zaman araba çarpar uçurumdan yuvarlanır. Herkes onun öldü bilir ve cenaze bile yaparlar. Fakat ölmemiştir ve estetik cerrahisi olan biri tarafından yapılan değişim yarışmasına katılır ama kabul olmaz. Doktora yalvarır ve dönüşümü gerçekleştirirler. Herkesten intikam almak isteyen kızımız çarpıcı dereceden güzel olarak ortaya çıkıyor ve maceramız böylelikle başlamış oluyor.

 3-MY ID İS GANGNAM BEAUTY
BÖLÜM SAYISI:16
TÜR: ROMANTİK,KOMEDİ
İLK\ SONYAYIN TARİHİ:27 TEMMUZ 2018-15 EYLÜL 2018
YÖNETMEN: CHOİ SUNG-BUM
BAŞ ROL:
-IM SOO-HYANG
- CHA EUN-WOO
- JO WOO-Rİ
-KWANG DONG-YEON
KONU: Çirkin olduğunu düşünen içine kapanık bir kızın sürekli alay konusu olup zorbalığa uğraması sonucu ,üniversiteye gitmeden önce estetik ameliyat olup öyle gitmiştir. Fakat durumu yine değişmez ve herkes ona 'gangnam beauty' der. Alay ederler aynı okula giden bir genç onu sever ve onu korur. 

Gangnam beauty demelerinin sebebi ise gangnam da çokça estetik cerrahisi bulunur ve orada bulunan estetikli kimselere kullandıkları alay cümlesi budur. Aşağılamak için kullanırlar yani .

 4-A KOREAN ODYSSEY
BÖLÜM SAYISI:20
TÜR: KORKU,KOMEDİ
İLK \SON YAYIN TARİHİ: 23 ARALIK 2017-4 MART2018
YÖNETMEN:PARK HONG-KYUN, KİM JUNG-HYUN,KİM BYUNG-SOO

BAŞ ROL:
- LEE SEUNG-Gİ
- CHA SEUNG-WON
- OH YEON-SEO
- LEE HOGKİ
-JANG GWANG
KONU: İşlediği suç yüzünden mermer dağlarına hapis edilen maymun ilah yani SON O GONG . Kendisi kurtarması karşılığında hayatının sonuna kadar nerede olursa olsun seslendiğinde ona yardım edeceğini söyleyerek bir kızdan yardım istiyor. Hayaletleri küçülüğünden beri gördüğü için SEON Mİ  bu olayı kabul ediyor ve kurtarıyor. Fakat bilgemiz ilk dakikadan onu terk ediyor. Tabi sonra aşık oluyorlarr. 

 5-CLEAN WİTH PASSİON FOR NOW
BÖLÜM SAYISI:16
TÜR: ROMANTİK,KOMEDİ
İLK/SON YAYIN TARİHİ:26 KASIM 2018-4 ŞUBAT 2019
YÖNETMEN:JONG-CHAN YOK
BAŞ ROL:
- KİM YOO JUNG
-YOON-KYUN SANG
- SONG JAE-RİM
KONU:Temizlik şirketi olan titizlik hastası bir ceo birgün başına gelen talihsizlikten dolayı bir kızla karlılaşır. Hayatları bir şekilde kesişir ve kız onun iş yerinde çalışmaya başlar fakat söz konusu temizlik olunca ikisi birbirine çok zıttır. Psikolog olan üst komşu sayesinde birbirlerine bağlanırlar.

 6-ABYSS
BÖLÜM SAYISI:16
TÜR: ROMANTİK,KOMEDİ, FANTAZİ,SUÇ
İLK/ SON YAYIN TARİHİ: 6 MAYIS 2019-25 HAZİRAN 2019
YÖNETMEN:YOO JE-WON
BAŞ ROL:
- PARK BO YOUNG
-AHN HYO SEOP
- LEE SUNG-JAE
-LEE Sİ-EON
KONU:Güçleri olan bir taş sayesinde öldükleri zaman ,görünşlerine göre  başka bedenlerde insanları canlandırır. Bu durumdan dizimizin ana karakterleride nasiplenir. Ne kadar kimseye anlatamasalarda o taşı hep korurlar ve insanlardan uzak tutmaya çalışırlar. Fakat kötü birinin eline geçer  ve onu almaya çalışırlar .Taşın canlandırma etkisi sonlanacak ken biri ölür diğeri kalır .Tabi bu baş rollerimiz birbirine aşıklar. Geride kalan erkektir ve erkek ölür.. Bir sebepten zaman geçince geri hayata döner. Dizinin içinde daha fazla olaylar oluyor hepsini anlatırsam spoiler vermiş olurum :D 

 7-HOTEL DEL LUNA 
BÖLÜM SAYISI:16
TÜR: KORKU,FANTAZİ,ROMANTİK,KOMEDİ
İLK / SON YAYIN TARİHİ:13-TEMMUZ 2019- 1 EYLÜL 2019
YÖNETMEN: OH CHOONG HWAN 
BAŞ ROL:
- IU
- YEO JİN-GOO
- KIM SOO HYUN
- KANG Mİ-NA
-P. O
-LEE JOON Gİ 
KONU:Asırlar önce yapmış olduğu bir suçtan dolayı lanetlenip uzunca bir süre ruhları ağırlamak için kurduğu otelde hapis kalan baş rolümüz. Bir gün oteline gerçek bir insanın gelmesiyle maceraya başlar. Gelen bir babadır ve bu babadan çocuğunu buna vermesini ister. Baba öldükten sonra oğlu kadının yanına gelir. Aşık olurlar ve beraber bir çok kötü zaman atlatırlar. Devamı netflixde hahaaah 

 8-MY SECRET ROMANCE 
BÖLÜM SAYISI:14
TÜR: ROMANTİK, KOMEDİ 
İLK/SON YAYIN TARİHİ:17 NISAN 2017 /30 MAYIS 2017
YÖNETMEN:KANG CHEOL WO
BAŞ ROL:
- SUNG HOON
- LEE YOO Mİ 
-KİM JAE YOUNG 
-JUNG DA SOL
KONU:Jin-wook ve Jı-eun bir tesisde karşılaşırlar ve yanlış anlama ayrıca kazaya yakalanır. Ji-eun, annesinin ikinci düğüne katılmak için oradadır, Jin-wook ise babasının isteği üzerine oradadır. Ji-eun, Jin-wook'un eğlenceli kişiliği tarafından etkilenir vebir şekilde geceyi beraber geçirirler. Ji - eun sabah kaybolur, Jin-wook'u hayal kırıklığına uğratır. 3 yıl sonra bir yerde denk gelirler ve ikiside çok değişmiştir. Jin wook, Ji - eun un küçük kardeşini onun oğlu sanar. Uzak durmaya çalışırken doğruyu öğrenir. Maceraları çok güzel ve keyifli.. 

 9-LOVE ALARM 
BÖLÜM SAYISI:8
TÜR: ROMANTİK 
İLK YAYIN TARİHİ:22 AĞUSTOS 2019
YÖNETMEN: LEE NA-JEONG 
BAŞ ROL:
- SONG KANG 
- KIM SO HYUN
- JUNG GA-RAM
KONU: Telefonlarda kullanılan bir uygulama çevrenizde sizi seven varsa ötmeye başlıyor . Film aslında bu uygulamanın reklamı gibi bir şey olmuş ama çok beğendim. Okul ortamında gençlerin birbirlerine aşklarını itiraf ettikleri çok güzel bir film.

10-MY FİRST FİRST LOVE 
BÖLÜM SAYISI:16
TÜR: ROMANTİK, KOMEDİ 
İLK / SON YAYIN TARİHİ: 18 NİSAN 2019-26 TEMMUZ 2019
YÖNETMEN:OH JİN-SEOK 
BAŞ ROL:
- Jİ SOO
- JUNG JİN-YOUNG
- JUNG CHAE-YEON
- KANG TAE-OH
-HONG Jİ-YOON
-CHOİ Rİ
KONU:Farklı sebeplerden evlerinden ayrılan gençler bir arkadaşlarının evine gidip orda yaşamaya başlarlar. Gençlerin aşk hikayelerini konu alan çok güzel bir dizi olmuş. 

11-WHEN THE CAMELLİA BLOOMS 
BÖLÜM SAYISI:40
TÜR: ROMANTİK,KOMEDİ,CİNAYET,GERİLİM
İLK/ SON  YAYIN TARİHİ:18 EYLÜL2019-21 KASIM2019
YÖNETMEN:CHA YEONG-HOON
BAŞ ROL:
- GONG HYO-JİN
- HA-NEUL KANG
-SON DAM-Bİ
-KİM Jİ-SEOK
-KİM KANG-HOON
KONU:Evlenmiş boşanmış ve bir çocuğu olan bir kadın yeni hayata başlamak için çocuğuna bakabilmek için başka bir yere gider ve kendine dükkan açar. Orada polis olan bir genç bu kadına aşık olur. Kadında ona aşık olur ama elalem ne der korkusuyla pek yanaşmaz. Bu kadına musallat olan tehditler eden öldürmek isteyen bir seri katil vardır. Polis genç kadını korumak için elinden geleni yapar. Biraz deli dolu olduğu için kimse bu gence yardım etmek istemese de cinayet dosyasını başarıyla kapatır ve mutlu soonnn..

12- Hİ BYE, MAMA!!                                                                                                                           
BÖLÜM SAYISI: 16
TÜR: FANTASTİK,KOMEDİ,DRAM
İLK/SON YAYIN TARİHİ:22 ŞUBAT2020/19 NİSAN2020
YÖNETMEN:YOO JE-WON
BAŞROL:
-KİM TAE- HEE
-LEE KYU-HYUNG
-KO BO-GYEOL
-SHİN DONG-Mİ
-LEE JEONG-EUN
KONU:Araba çarpması sonucu hayatını kaybeden bir anne hayalet olarak hayatına devam eder .Eşini çocuğunu ailesini hep izler ve onların yanındadır. 5 sene sonra  bir şekilde insan olarak gelir ve eğer eski yerini alırsa hayatına devam edecektir. Fakat eşi evlenmiştir ve onun hayatını bozmak istemez sadece kızının yanında olmak ister . 49 gün müddet verilmiştir ve süre dolunca bir daha onların yanında olamayacaktır. Herkes o kadar üzgün ve kabullenemiyor ki hayatımda en çok etkilendiğim bir diziydi. Ağladığım sahneler fazlasıyla çoktu . Bir annenin iç acısı bir eşin karasından sonra çektiği zorluklar hayatında aşamadığı korkuları. Anne babanın kızlarına feryatları çok bambaşka bir dizi olmuş gerçekten. Hiçbirine bakmasanız bile bunu mutlaka izleyin ..


Bazı dizileri google üzerinden aratarak da ulaşabilirsiniz. Dilerseniz hiç sıkıntısız NETFLİXden 1 ay ücretsiz üyelik ile izleye bilirsinizzz!! Bir ayın sonunda hesabınızı kapatınca hiç bir problem olmuyor.Zaten bilmeyen üyeliği olmayan yoktur diye düşünüyorum. Üyeliğim yok diyenler için de KOREANTÜRK sayfasını,TAYVANDRMAsayfasını ziyaret etmelerini öneririm genelde her diziyi bu iki sayfadan izlerim . Çevirileri gayet güzel. Herkese iyi seyirlerr..

KOREANTÜRK İÇİN;
https://koreanturk.co/

TAYVANDRAMA İÇİN;
https://www.tayvan-drama.com/


12 Yorumlar

  1. Memories of the Alhambra geçen yıl izledim ilginç ve güzeldi :) Diğerlerini hiç duymadım bile belki izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hi bye mama yı kesin izle gerisine bakma sanda olur 😆😆

      Sil
  2. Bakacağım bu dizilerin hepsine :)

    YanıtlaSil
  3. Fotoğrafları inceledim.Ne kadar yakışıklı ve güzel geldi gözüme.Kore dizilerini bizim yeğenler izliyor.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Memories Of the Alhambra çok muazzamdı granada ya aşık oldum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yaa gerçekten çok güzel bir yer belkide oyunun etkisinden öyle bilemedim hahaha

      Sil
  5. Çoğu merak ettiğim diziler bazılarını da izlemiştim😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karantinada bir sürü bitirdim valla hahahh🌸🌸

      Sil
  6. Off offff listede olanlar var ama hala.bakamadim bi kac tanede senden ekleyim ne olacak sanki

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.