İnstagram hesabımda güzel bir anket yapmıştım. Onun sonucu olarak bu inceleme yazısını yazıyorum sizler için . İnstagram' da takip etmeyen arkadaşlarım varsa Bir kaç markanın fondötenlerini kağıt üzerinde beklettim ve yağ oranını inceledim arkadaşlar. Neden böyle bir şey yaptım inanın bilmiyorum ahahah. Makyaj çantamı düzenlerken bir anda yapılarına bakmak için rast gele ortaya çıkan bir şey oldu. Fakat sonucu saatler sonra görünce şok oldum, kendim denemeseydim inanmazdım ama görünce güzel tercih yaptığımı anlamış oldum bir kez daha. Geçelim detaylara..

1- Nyx - Can't Stop Won't Stop

Tabi ki en az yağ oranı ile galip gelen marka oldu kendileri. Yıllardır tek tercihim olan bir fondöten. Neden derseniz hem vegan oluşu hem de dayanıklılığı, bulaşmayışı, sabitliği, görünümü benim çok hoşuma giden ve beni gerçekten tatmin eden tek marka oldu. Normalde açık tenliyim ve yıllarca fondöten arayışı içindeydim hep pudra kullanmak zorunda kaldım uygun bulamadığım için. Bunun çıkmasıyla beraber hayatım tamamen kolaylaştı çünkü renk tercihi konusunda rahatsınız 30 renk tonu var. Hepsi birbirinden güzel ve ben bana uygunu buluyorum. Her cilt tipi rahatlıkla kullanabilir.

2- Maybelline - Fit Me Matte + Poreless

Beni çok şaşırtan bir ürün oldu kendileri. Yapısından dolayı daha az çıkar diye düşünmüştüm halbuki ama beni şaşırttı. Tüm cilt tipleri için uygun denmiş ama yağı görünce bu ne kadar doğru oldu bilemiyorum. Mat görünümü çok doğal olduğu için kardeşim bunu kullanmayı tercih ediyor . Daha soft bir görüntü elde ediyor, ayrıca cilt rengine uygun ürünü bu markada da çok rahat bir şekilde buldu 20 renk tercihi sunuyor bize . Yağlı cilde sahip olanlar kesinlikle kullanmasın derim. Yada dikkatli ve bilinçli kullanmakta fayda var.

3- Note - Mattifying

Normalde bu seri açık sarı alt tonlu sanırım. Çünkü Detox olan seri de var içerisinde E vitamini var o serinin ama bendeki o değil. 15 faktörlü güneş koruması vaat etmiş markamız, yoğun kapatıcılık, mat görünüm ayrıca yağlı ve karma ciltler için denmiş. Fit me kadar çok olmasa da yağ oranı bunda da oldukça şaşırttı beni . Ayrıca fondötenden hiç memnun değilim neden derseniz eğer aşırı lapa gibi ve kalıp gibi oluyor yüzde . Çok çabuk iz belli ediyor , hemen bulaşıyor, sarı alt tonu acayip değişik bir renk yani nasıl anlatayım bilemedim çok çok açık . Kulanım konusunda dikkatli olmakta fayda var.

4- Bee Beauty - 8 in 1 CC Krem

Bunu fondöten olarak değerlendirmek ister miyim evet isterim. Hem yağ oranı yok denecek şekilde hem de kullanımı çok pratik. Görselde gördüğünüz gibi beyaz duruyor ama cildinize sürünce cilt renginize uygun bir ton oluyor.30 faktörlü güneş koruması var ve cilde sadece bunu sürünce bile çok güzel görüntü elde ediyorsunuz. Yaz için gayet uygun bir tercih olur diye düşündüğümden öneriler kısmına da detaylı olarak yazmayı planlıyorum. Görünüşe göre tüm cilt tipi için gerçekten uygun.

5- Miniso - Mini Poni

Bunu dışına vurularak almıştım. Çok severek de gerçekten kullandım çünkü cildimde yapısı gerçekten çok iyi duruyordu. Özellikle yaz aylarında acayip iyi bir fondötendi benim için . Bulaşma konusunda çok az sorunu olsa da mat görünümü cilde uyumu çok güzeldi fakat ben şok oldum. Ben ağladım , ben üzüldüm, Yani bu kadar yağ nedir ? Ben böyle bir şey hiç beklemedim gerçekten sonucu görünce web sayfalarına baktım ve ürünü bulamadım.. Contour sticklerini de kullanmıştım şu an o ürünleri de yok . Mağazada var mı bilmiyorum ama belli ki bir sorun oldu. Sonuçta bunu gösteriyor sanırım.

6- Farmasi - Stay Matte

Markanın dediğine göre ürünün içinde mikro süngerler bulunuyormuş . Ayrıca kalsiyum, çinko, magnezyum ve bakır içiriyormuş. (Maşallah laboratuvarı koysaydınız içine) Yağ oranı azda olsa var kullanım konusunda dikkatli olmak gerekir . Bir kaç kez denedim fakat pek memnun kaldığım söylenemez. Kadifemsi yapısı var demiş marka ama ben hiç öyle bir yapı hissetmedim birde durdukça koyulaşıyor gibi geldi.


17 Yorumlar

  1. Çok güzel bir test olmuş ellerine sağlık. Karma bir cildim olduğu için yağ oranı az olan ürünler kullanmaya çalışıyorum. Ama düşündüğümün aksine bir çok üründe fazlaca yağ varmış 😯

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet maalesef bende yapana kadar bilmiyordum bunu :D

      Sil
  2. BB krem haricinde pek kullanmıyorum fondoten. Belki cc deneyebilirim. :)
    İçlerindeki yağ oranını görünce çok şaşırdım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende şaşırdım ama cc kremde çok az yağ var gayet ideal bence :D

      Sil
  3. Oh wow. It was so interesting seeing the foundations all laid out that way. Definitely tells you a lot about the performance!

    YanıtlaSil
  4. Ben fondöten kullanmıyorum bende kötü duruyor ama kullanan için faydalı olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim faydam olduysa ne mutlu bana :))

      Sil
  5. Ben de fondöten kullanmıyorum ama Miniso'nun yağ oranını görünce, fondöten kullanırsam kullanmayacağım markalardan birini öğrendim. Deneyine sağlık diyelim :)

    YanıtlaSil
  6. Miniso gerçekten şok edici. Paketine vurulduğum ve çok da severek kullandığım pure beauty nemlendiricisi var. Onun da böyle yönleri var mı acaba:( Yararlı bir yazı çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Uzun zamandır fondoten kullanmıyorum ama farmasiyi merak ediyordum emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Kozmetik alerjim olduğu için sadece Bee Beauty'i kullanıyorum, çok nadir bir şekilde kullanıyorum ve memnun kalmıştım. :)

    YanıtlaSil
  9. Bazen bb kullanan biri olarak bee beauty cc’yi not aldımm :))

    YanıtlaSil
  10. gerçekten yüzüne ne sürdüğünü incelemen gerekiyormuş. o çıkan yag oranı nedir. fAllahtan makyaj yapmıyoruz :)

    YanıtlaSil
  11. Senin tavsiyenle nyx fondöten aldım gerçekten de anlattığın gibi fikirlerin için çok teşekkürler takipteyim :)

    YanıtlaSil

!!!HAYDİ YORUMA !!!
!Lütfen hiç bir site linki paylaşmayınız.

!Lüften aşşağılayıcı sözcükler ve argo kelimeler kullanmayınız.

!Tartışmaya sebep olacak konu için lütfen yorum yapmayınız.

!Yorum yapan kimselerin görüş ve düşüncelerine saygı duyunuz.